Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilula


Autor Poruka

nina

23.06.2001. 11:05

lijep pozdrav!
zahvaljujem Vam se jer ste mi zadnjim odgovorom puno pomogli pa Vam se javljam i sada u nadi da cete mi pomoci
imam 23.god.,nedavno sam spavala prvi puta s deckom i zeljela bih poceti uzimati pilule za zastitu od zaceca koje su mi i prije preporucivali jer imam jako bolne i obilne menstruacije,jako neugodan pms a imam i problema s tenom a ponekad mi ciklus od 28+/- 2 dana varira
pored toga sam i slabokrvna sto je moj doktor protumacio kao posljedicu obilnih menstruacija
ono sto mene muci je to da sam zbog pilule napravila nalaze krvi kojima se pokazalo da mi je "vrijeme krvarenja" produljeno,prvi puta je iznosio 220 sec a drugi put 271 sec.
moj ginekolog mi stoga ne preporuca pilule
mene zanima da li na "vk" utjece slabokrvnost te dali bi se i ono popravilo kada bih uzimala preparate zeljeza
jos me zanima,jer sam negdje procitala da pilula utjece na zgrusavanje krvi,pa zar ne bi bilo logicno da bi mi samo uzimanje pilule pozitivno utjecalo na produljeni"vk"
ako moze da mi malo opsirnije odgovorite na pitanje jer me zanima koje su mi sve mogucnosti i sta bih ja sad mogla poduzeti u vezi toga jer bih jako zeljela uzimati pilule
hvala
nina

Doc. dr. S. Kupešić

26.06.2001. 23:22

Poštovana gospođice Nina,

Vaš komentar je doista vrlo logičan te bi se zbog hormonske kontracepcije očekivale upravo obrnute promjene u koagulogramu. Ne bi bilo zgorega ponoviti "vrijeme krvarenja" kako bi se vidjelo da li su promjene konstantne (da li stagniraju) ili progrediraju. Da li ste prilikom vađenja nalaza uzimali kakvu terapiju poput Andola ili Aspirina?
Stoga, ponovite koagulogram, te po potrebi konzultirajte internistu koji će ocijeniti imate li kontraindikaciju za primjenu oralnih kontraceptiva.

nina

28.06.2001. 08:21

postova na dr. kupesic
ponovila sam koagulogram i obavila pregled kod interniste
poslana sam na rebro na daljnje hematoloske pretrage
uglavnom,sumnjaju na poremecaj u zgrusavanju krvi
zbog svega toga upravo mi preporucaju hormone koji bi mi utjecali na obilna krvarenja zbog kojih sam i imala tako dugo problema sa anemijom
zeljela sam vam se zahvaliti na pomoci i savjetu i pozeljeti vam puno uspjeha u daljnjem radu
nina