Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Escherichia coli


Autor Poruka

ana2305

18.10.2017. 08:17

Već se 2 godine skoro borim sa bakterijom E coli, pijem konstantno antibiotike koje mi prepiše doktor, ali ne pomaže mi. Čak sam dobila još neku ali ne znam točno koja, nakon terapije u nadi da sam je se riješila, ali nasuprot, pogoršalo se.
Menstruacija mi je neredovita i u 21 godini, kasni mi do 10 dana, nekada i 15, a nisam sklona kontracepcijama...
Često me doli svrbi, peče, ne znam više kako da opišem, samo koristim ono što mi doktor prepiše ali pomaka nema, sada sam počela koristiti Gospino i Kantarionovo ulje, pa ne znam koliko će mi to pomoći.
Možete li mi dati neki savjet i da li imam razloga za brigu ( neplodnost, druge bolesti i slično ) ?

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 11:08

Poštovana, simptomi koje ste naveli mogući su zbog gljivične infekcije koja može biti posljedica uzimanja antibiotika. Obzirom na probleme koje navodite preporučio bi da učinite cervikalne briseve. E. colli je bakterija koja živi u debelom crijevu i uslijed pada imuniteta može uzrokovati urinarnu infekciju. Uspješno se liječi i ne bi trebala ostaviti posljedica. Savjetovao bi da probate s probioticima koji pomažu uspostavljanju normalne mikroflore.

Stella1234

15.11.2017. 10:20

Poštovani,

Urinokulturom mi je utvrđena prisutnost Escherichia coli bakterije. Doktorica opće medicine mi je savjetovala da uz korištenje antibiotika također koristim vaginalete. Možete li neke preporučiti?