Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gardnerella vaginalis i ureaplasma urealyticum


Autor Poruka

Loveyou

07.11.2017. 22:40

Postovani,
Prije 20 dana otprilike radila sam ginekoloski pregled s papa testom ultrazvukom i brisevima na kojima sam dobila rezultate:
-bris cerviksa-bakterioloski aerobno i anaerobno nalaz mikrobioloske pretrage rijetke bakterije nesto leukocita i nize naznaka Gardnerella vaginalis.
-bris cerviksa na Ureaplasma urealyticum i Mycoplasma hominis Ureaplasma urealyticum IZOLIRANA <10 na 3 CFU/ml, a Mycoplasma hominis NIJE izolirana
-bris cerviksa na chlamydia trachomatis realtime Pcr test je negativan.

Naime, prije par mjeseci zavrsila sam na hitnom prijemu zbog krvarenja i peckanja tijekom mokrenja gdje sam saznala za upalu nakon cega mi je doktor prepisao jake antibiotike uz koje nisam primjenjivala i probiotike te su se gljivice upalile.

Ginekologica je po nalazima gdje je ustanovila za spomenutu bakteriju prepisala i Dalacin 20 mg/g kremu za rodnicu 7 dana terapije.

Ljubazno Vas molim, s obzirom da sam prosla vec jednom bakterije i gljivice i nemogu vise podnit taj svrab i neugodno mokrenje i bolan spolni odnos da mi kazete a buduci da u uputama o lijeku navedeno je da sama krema dalacin stvara nuspojave poput Candide trebam li uz spomenutu kremu koristiti i probiotik i koji preporucate?

Molim Vas takoder da mi kazete dali da nakon primjene navedene kreme u rodnicu pricekam 2 sata otp pa da popijem priobiotik kako nebi napravila kontra ucinak za antibiotik ili nije potrebno nista koristit, a ako je potrebno kada je najbolje popiti probiotik?

Unaprijed hvala na odgovorima i srdacan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2017. 10:10

Poštovana, gljivična infekcija se može javiti kao nuspojava antibiotika. Za liječenje gljivične upale preporučam neki od vaginalnih antimikotika: Canesten, Rojazol, Vagisan Myko Kombi, Klotrimazol... Probiotike slobodno koristite bez obzira na terapiju.

Loveyou

08.11.2017. 11:05

Postovani,
hvala Vam na odgovoru.

Jucer sam prvu terapiju Dalacina napravila imam jos 6 dana buduci da je terapija od 7 dana.

Prije nego sam pocela koristit Dalacin imala sam menstruaciju a prije menstruacije ginekologica mi je prepisala Klotrimazol od Plive 3 dana tableta u rodnicu.

Mozete li mi preporuciti neke probiotike, pila sam Biorelu medutim ista nije bas pomagala.

Srdacan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

09.11.2017. 10:25

Pokušajte s Lactogynom. Pozdrav.

Ana_0607

11.10.2022. 11:10

Postovani, molim za vase misljenje.
Naime, prije godinu dana papa test pokazao je cin1. Nakon potrebnih briseva ustanovljeno je da sam pozitivna na gardnerella v. (Ostalo je negativno)
Terapija je bila 6 dana geonistin. Nakon 6mj papa test je bio u redu.
Sljedeci papa test (6 mj od posljednjeg odnosno godinu dana od onoga koji nije bio u redu) papa test opet pokazuje cin1 iako su svi odnosi bili sa zastitom. Kako je moguce da je cin opet tu ako je posli papa test bio u redu i svi odnosi sa zastitom?
Sada je terapija sljedeca: geonistin i medazol, svaku vecer naizmjenice jedan pa drugi. Uz to i lactogyn.
Trenutno smo odlucili da odnosa nece biti neko vrijeme.
Da li je terapija u redu?
Zasto se cin vratio?

Ana_0607

12.10.2022. 22:55

Dodala bih jos podatak da imam 34 godine i vec skoro 10 godina koristim spiralu (redovno mjenjanje).

Terapiju koju imam ne koristim u danima mjesecnice? (Lactogyn su kapsule, ne vaginalete, njih mogu?)

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2022. 14:55

Poštovana, vjerojatno je pao imunitet i CIN se vratio. Savjetujem rad na podizanju imuniteta (zdrava i redovita prehrana, tjelovježba, izbjegavanje štetnih utjecaja i stresa, a u ljekarni možete uzeti neki od preparata za podizanje imuniteta - beta glukan)