Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


genitalne bradavice


Autor Poruka

dina2909

16.04.2015. 10:10

Poštovani,
suprug je prije imao problema sa spolnim bradavicama, koje sam naravno i ja dobila od njega. prije pet godina su mi ih je ginekologica spalila (njemu ih je spalio dermatolog). Prije osam mjeseci su se njemu opet pojavila i opet je išao na liječenje, terapije mi je prepisana sa condiloxom, nakon dva tjedna mu se sve povuklo i sada nema ništa, ali su se sada opet pojavile meni. dali je moguće da se to samo aktivirao virus ponovno? za sebe znam da nisam bila sa nikim drugim, a sada za njega vjerujem da nije. najveća briga mi je to što sada radimo na djetetu, pa se bojim nekih komplikacija. jučer sam ih prvi puta primjetila, a čekamo ovaj ciklus dali će doći ili ne. ako je došlo do oplodnje dali ja smijem sada koristiti condilox?
Puno hvala
LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2015. 10:30

Nemojte ništa koristiti ako ste trudna. Ako ostanete trudna javite se dermatologu za krioterapiju.

dina2909

16.04.2015. 11:30

Puno vam hvala na odgovoru. Dajte mi recite dali je to virus od prije koji je u ogranizmu (izlječene bradavice) ili sam ponovno zaražena virusom, jer je papa rađena prije 5 mjecesi i nije bilo ničega
lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.04.2015. 01:00

Nema to veze s papom. Bradavice su na vanjskom spolovilu a rijetko na vratu maternice zato je i papa test uredan.
Ne znam da li se radi o novoj upali ili reaktivaciji stare.

Ivana450

17.04.2015. 01:25

Poštovani,

nadam se da ćete mi pomoći da pronađem odgovor prije dolaska ginekologu. Naime, sumnjam da imam kondilom. Do sada sam bila sigurna kako se radi o madežu jer ih imam dosta. O čemu govorim je ispupčeno i smeđe je boje, nalazi se na stražnjici udaljen 4 prsta od samog analnog otvora, nisam sigurna kada se pojavio. Pronašla sam partnera s kojim želim stupiti u stalne odnose i htjeli smo obaviti pregled prije stupanja u iste. Malo sam se više o svemu informirala i saznala za ovo odmah sam pomislila kako se radi o kondilomu.
Ako je to kondilom znači da imam hpv i zanima me koliko su šanse da nakon liječenja time zarazim partnera!? Jako se zahvaljujem na odgovoru i ispričavam što ima više pitanja, ali trenutno mi je u glavi kaos i jako mi je potrebna vaša pomoć. Hvala happy

dina2909

17.04.2015. 15:40

hvala na odgovoru, bila kod ginekologa i veli da to nisu kondilomi

Ivana450

17.04.2015. 19:10

Poštovani, posjetila sam ginekologa i rekao je kako se ne radi o kondilomu, nalaz je uredan.
Nadam se da će moj primjer pomoći nekome ako bude u istoj nedoumici.

Lijepi pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.04.2015. 21:00

Ivana prema opisanom ne radi se o kondilomu.

stels02

14.01.2019. 10:45

Postovani,
Vec dugi niz godina imam na spolovilu crvenilo s bijelim tockicama, moja ginekologica mi je na pregledu rekla da to nisu tipicni kandilomi te mi je davala razne kreme ali nisu otisle. Takoder se borim s gljivicama koje mi se stalno pojavljuju, te su pracene svrabom i bolovima na ulazu u spolovilo. Prije 2 dana sam nakon dugo vremena imala spolni odnos i pri pocetku se pojavilo jako puno krvi koja je curila do drugog dana ujutro i onda je stala. Zanima me zasto je dosla ta krv?
Takoder valjda napomenuti da imam hpv i da sam ljecila CIN 1.

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2019. 15:35

Poštovana, bez pregleda je nemoguće reći o čemu se radi. Postoji mogućnost da je u pitanju molluscum contagiosum - virusna upala kože. Ona može potrajati kroz dulje vrijeme. Promjene najčešće nestaju spontano i ne ostavljaju nikakve posljedice. U liječenju se preporučaju samo higijenske mjere i izbjegavanje grebanja zahvaćenog područja. Dijagnoza se može postaviti biopsijom. Krvarenje tijekom spolnog odnosa može biti kontaktno - zbog mehaničke ozlijede sluznice.