Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Genitalne bradavice


Autor Poruka

petra29

15.02.2019. 14:20

Postovani, posljednjih dana osjecam svrbez vagine i imala sam iscejdak te sad koristila vaginalalete i iscjrdak je nestao a srbez jos imam. Slucajno sam osjetila da na ulazu u vaginu imam par maih kao neravnina tako da se bojim da to nisu genitalne bradavice. Imalasam samo jednog partnera. I on je prije mene imao jednu curu.

Ivo Balenović, dr. med.

16.02.2019. 11:40

Poštovana, bez pregleda je nemoguće reći o čemu se radi, ali prema opisu vjerojatno nisu kondilomi. Oni su veći, neravne površine i zahvaćaju šire područje. Savjetujem da se javite liječniku.

Ichbin

09.04.2019. 15:35

Postovani, izvinite na duzem postu i puno pitanja. Dakle, prije godinu dana mom momku su se pojavile izrasline na korijenu penisa i testisima, rekao je da su doktori rekli da se radi o moluskama (valjda se tako kaze) te je bio na spaljivanju, nekoliko dana poslije opet su se pocele pojavljivati i evo prosla je gdoina od kako ih ima. Samo je jednom bio na uklanjanju naravno planira opet uskoro. Meni lici na bradavice jer sam ih ja imala na rukama i znam kako izgledaju, ali ja nisam doktor. Za to vrijeme mi smo imali nezaaticene odnose jer ja pijem kontracep. Adexa. Ja nisam imala nikakve izrasline do sada, je li moguce da sam stvorila imunitet na taj tip virusa ili se moze i meni pojaviti. Takodjer, 2017 papa test je pokazao sumnju na hpv. Poslije toga sam uradila jos 4 papa testa i sva 4 pokazuju hiperkeratozu i cervicitis osim zadnjeg na kojem je oznacena hiperkerazoza i reaktive promjene na stanicama zdruzene s upalom. A prije su papa pokazivale parakeratozu. Doktorica je samo pogledala papu i rekla da je uredu. Bez ikakve terapije iako na papi pise sanirati upalu. I tako vec godinu dana. Jos nisam dobila nikakvu terapiju.

Ivo Balenović, dr. med.

09.04.2019. 22:50

Poštovana, reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom govore da je bila upala koja je prošla. Stanice su reagirale na upalu, što je normalno. Važno je da nema atipičnih stanica. To znači da je papa test uredan. Ne razviju se kod svakoga tko je bio u kontaktu s HPV virusom genitalne bradavice, sve ovisi o imunitetu osobe.