Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ginekologija


Autor Poruka

Anonimus97

04.09.2016. 19:40

Poštovani,zanimalo bi me nešto...naime dečko i ja smo radili peting,nakon čega smo oboje skinuli donji veš,i on svojim spolovilom počeo prelaziti preko vagine(naglašavam nevina sam),nije ušao u mene,ali znam da je preko vagine bilo sluzi a i preko njegovog spolovila sada nisam sigurna da li je to bila ejakulacija,prvi put mi je to bilo,a i bio je prvi dan ovulacije,pa me sad zanima da li je moguća trudnoća??

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.09.2016. 16:05

Odgovorio sam vam. Trudnoća nije moguća.

nikita98

21.02.2017. 12:15

Poštovani,
Moju muž i ja pokušavamo već godinu i pol imat dijete. Problem je u tome što ja imam jako neuredne menstruacije , nekad mi dođe na 28 nekad na 45, a ovog puta se i oduzilo preko 60 dana. Moja ginekologica me slala na vađenje krvi treći dan mestrualnog ciklusa i nalazi su sledeći :
Tireodni stimulirajući hormon - 1.15mU/L, Prolaktin 182, Folikustimulirajuci hormon- 7.1 U/L, Luteinizirajući hormon- lutropin- 6.8U/L, 17 beta- estradiol - 0,240 nmol/L.
Nakon nalaza sam počela sa tabletama duphastone i menstruacija je dolazila na vrijeme, čim sam prestala opet je prestala dolazit. Imam i 2 male ciste na jajnicima.
ja sam napravila i pregled stitne žlijezde i nalaz je sljedeci : TSH: 1,49mlU/L, FT-4: 14.4pmol/L. i muz je uradio spermiogram i nalaz mu je uredan.
Ja Vas bih samo molila za Vaše misljenje što je najbolje, dal dalje nastaviti sa tabletama duphastone ili obaviti jos neke pretrage?
Hvala unaprijed na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2017. 20:15

Poštovana,
pošto već godinu i pol pokušavate zatrudnjeti bez uspjeha preporučio bih vam da se uključite u program potpomognute oplodnje u nekom od centara za humanu reprodukciju, gdje će subspecijalisti odlučiti za najučinkovitiji oblik pomoći

dejan99

23.02.2017. 17:35

Pozdrav

Ovako ja idev smo se jedno vece dirali i ja sam svrsio, posle 10-tak minuta kad sam sve lepo obrisao sa penisa , poceli smo da se trljamo da kazem svojim organima ali napominjem da nisam penetrirao ili stavljao svoj polni organ unutra vagine ... ona je tako tim trljanjem dozivela orgazam ali ono sto mene brine jeste ta tecnost ili sluz koju sam ja ispustao da li je moguce da zatrudni od nje ?
veliki pozdrav i hvala puno ^_^

Ivo Balenović, dr. med.

24.02.2017. 23:15

Poštovani,
ukoliko su djevojci bili plodni dani postoji mogućnost trudnoće ako je došlo do ulaska spermatozoida u rodnicu

Zubic

24.02.2017. 23:45

Postovana, imam 26 godina i u 32.tjednu trudnoce sam. Ovo mi je prva trudnoca. Molila bih Vas da mi kazete koliko je ozbiljan nalaz te mi kazete sto smijem a sto ne. Naime, na prethodnom ginekoloskom pregledu kada je trudnoca bila 31tt dr je uocila skracivanje cerviksa na 29mm i unutarnje usce u obliku slova V 13mm, vanjsko usce ulozivo za vrh prsta, glavica ploda malim segmentom, moze se odgurnuti, spustena simfiza. tezina bebe je bila 1709 g, bez starenja posteljice i produzenja zila posteljice, plodna voda uredna i u umbilikalki nema notcinga, predhodni nalaz u 29 tt je bio cerviks na 36mm i lagano otvaranje unutarnjeg usca u V 4x5mm, vanjsko usce ulozivo za vrh prsta, a beba je bila teska 1421g. Na zadnjem pregledu u 31tt mi je rekla da moram strogo mirovati,medutim nije mi rekla sto pod time smatra te da li to ukljucuje samo lezanje i odlazak na wc,bez sjedenja ili je dopusteno da ipak prosetam kojih 10 min lagano i da li je dopusten spolni odnos? Te bih Vas molila da mi kazete koliko je to opasno i kolika je komplikacija. Hvala unaprijed.

Anonimnaja

19.01.2019. 22:00

Poštovani, dečko i ja imali smo nezaštićeni odnos... nije svršia u mene, ali posto su mi plodni dani javlja se strah... postoji li mogućnost da san trudna iako nije svršia. Unaprid hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

20.01.2019. 11:50

Poštovana, ukoliko nije došlo do ejakulacije u rodnicu ne postoji mogućnost trudnoće.

bebm

02.11.2019. 10:25

Poštovani, dijagnosticiran mi je HPV. Prije 2 mjeseca bila sam na operaciji LLETZ zbog uklanjanja kondiloma. Nalazi poslije operacije su u redu, ali HPV je još uvijek prisutan. Zanima me da li moram imati odnose s zaštitom ako mi je partner već 2 godine isti? Da li se mogu opet pojaviti ti kondilomi ako ne budemo koristili zaštitu? Partner nije imao nikakve posljedice HPV-a i redovno ide kod dermatologa na kontrole.

Ivo Balenović, dr. med.

02.11.2019. 20:20

Poštovana, kondilome izaziva HPV niskog rizika. Većina spolno aktivnih osoba došlo je u kontakt s HPV-om, ali nisu razvili nikakve promjene. U tome je najvažniji imunitet osobe. Kod osoba slabijeg imuniteta virus će izazvati promjene. Dokle god HPV ne izaziva promjene (kondilome kod HPV-a niskog rizika ili CIN kod HPV-a visokog rizika) nije potrebno liječenje bez obzira što je HPV prisutan. Partner je sigurno došao u kontakt s 'vašim' virusom i na njega je stekao otpornost, tako da nije potrebna zaštita. Teoretski, HPV (ukoliko ga imunološki sustav nije u potpunosti eliminirao) može izazvati promjene (kondilome) uslijed pada imuniteta (bolest, stres, iscrpljenost, nagli gubitak na tjelesnoj težini). Dakle, HPV se ne liječi, nego se liječe promjene koje on izaziva (kondilomi - HPV niskog, i CIN - HPV visokog rizika)

zabrinutaaajako

02.11.2019. 20:20

Postovanje,pijem kontracepcijske pilule drospifem m vec tri mjeseca,zadnje krvarenje imala sam 12.10. i trajalo je do 18.10. dva dana prije imala sam odnos s deckom i on je ejakulirao u mene no nadam se da tu nema razloga za brigu jer je krvarenje uslijedilo,kada su mi bili plodni dani opet smo imali odnose gdje je takoder ejakulirao u mene. znam da nebi trebala imati razloga za brigu,ali brine me to sto (pocela sam sa novim pakiranjem pilula nakon sto sam popila zadnju placebo tabletu) kada sam popila prvu tabletu iz novog pakiranja nakon pola sata sam imala malo meksu stolicu,receno mi je da ne pijem dodatnu tabletu i nisam tako postupila,a drugi razlog koji me brine je taj sto sam cijelo vrijeme pod velikim stresom i moze li to ikako utjecati na djelotvornost pilula? je li moguca trudnoca? (imam bolove u donjem dijelu trbuha,napuhana sam i grudi me ne prestaju boljeti,ne znam ako je moja paranoja ali takoder bradavice izgledaju jako nateceno)

Ivo Balenović, dr. med.

02.11.2019. 20:55

Poštovana, budući da pijete kontracepcijske pilule ne postoji nikakva mogućnost trudnoće. Žene koje uzimaju kontraceptive nemaju ovulaciju (nema plodnih dana), tako da ne postoji mogućnost oplodnje.