Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ginekološko-gastroenerološki problem?


Autor Poruka

Gordana

17.03.2002. 17:23

Poštovani,

Javljam se s problemom za kojeg nemogu sa sigurnošću odrediti je li ginekološki ili gastroenterološki. Naime, 14. veljače sam "završila" u hitnoj službi zbog bolova u trbuhu (desno u predjelu pupka).
Nakon obrade, upućena sam na gastroenterološku obradu i ultrazvuk abdomena. Gastroskopija pokazuje blagi gastritis, a UZV je navodno BO.

Postoji li mogućnost da su bolovi oko i iznad pupka uzrokovani ginekološkim problemom jer mi je unazad 6 mjeseci postavljena slijedeća dijagnoza (koja mi do sada nije predstavljala veće probleme):

- Myoma uteri. Colpitis (promjer u fundusu 27 mm)
- Ovariji mikrocistični (cista na peteljci desno 23 mm)

Dodatni simptomi osim bolova je temperatura 37 C (svakodnevna, a nalaz krvi je u redu?).

Zahvaljujem Vam na pomoći.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

17.03.2002. 22:22

Poštovana,
Granično povišena termperatura ponekad se može javiti u drugoj fazi (postovulacijskoj) ciklusa, ali ne bi smjela biti prisutna tijekom cijelog ciklusa. Uvidom u nalaze Vaših ginekologških (kliničkih i ultrazvučnih) pregleda ne nalazim razloga koji bi tumačio Vaše subjektivne tegobe. Miomatozni čvor i mikrocistično promijenjeni jajnici ne bi smjeli uzrokovati paraumbilikalno lociranu bolnost, kao ni colpitis koji podrazumijeva upalu rodnice. Preporučila bih dopunsku gastroenterološku obradu.