Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11227 | Broj poruka: 80539

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Gljivice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

inalal

06.03.2021. 15:05

Poštovani,

u braku sam nekoliko godina. Svaki put nakon odnosa sa suprugom dobijem gljivice (jedini mi je partner). Nekad su mi se nakon odnosa znale razviti i upale mjehura. Nekoliko puta sam pokušavala riješiti problem, vaginaletama, UZV-om, pregledima, urin sam nosila na analizu, uglavnom nikad nikakva konkretna dijagnoza. S obzirom da smo prije malo više od pola godine zapali u bračnu krizu, od trenutka kad sam tražila razvod, moj problem s gljivicama je iznenada nestao. U tom periodu nisam ni jednom imala problema sa svrbežom ili bijelim sirastim iscjetkom bez mirisa. Kako smo se mi uljuljali opet u kolotečinu, moje gljivice su se opet vratile, dobila sam ih nakon zadnjeg odnosa. Zanima me je li moja sumnja u varanje opravdana i mogu li to potkrijepiti dokazima s obzirom da je pojava svrbeži usko povezana s odnosom.
Još jedan misterij mi predstavlja što suprug ne želi ejakulirati tijekom odnosa, kaže da mu to oduzme svu energiju i osjeća se loše čak i drugi dan. Ne znam koga bi pitala je li to stvarno moguće ili je izgovor za nešto drugo?
Hvala puno na razumijevanju,
Ina

Ivo Balenović, dr. med.

06.03.2021. 17:55

Poštovana, gljivice normalno žive u rodnici i nisu spolno prenosiva bolest. Kada se poremeti mikrovaginalna flora (pad imuniteta, uzimanje antibiotika, povišene vrijednosti šećera, pretjerana higijena koja mijenja kiseli ph rodnice...) gljivice se razmnože u većem broju i uzrokuju smetnje. Savjetujem probiotike i antikandida dijetu.