Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gljivice


Autor Poruka

lowenbrau

19.02.2012. 17:35

dobar dan, zanima me zasto oko vagine imam srvenilo, dosta me peče, i jako svrbi, citala sam po forumima, i gotovo svuda pise da su to gljivice... kako da to rijesim??

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.02.2012. 19:10

Poštovana, u apoteci si kupite antimikotsku kremu (npr. Canesten)
Mažete vanjsko spolovilo 2-3 x dnevno kroz 5 dana.

ema542

02.03.2012. 14:25

Tri godine sam pila kontracepcijske pilule, od druge kutije pa sve do sada imam gljivice, doktorka mi je prepisivala diflukan, cansen, gino daktanol i svasta nesto ali nisam ih se uspela resiti pa sam prestala da pijem. Mene zanima sledece, da li one mogu da nadraze besiku jer imam potrebu za cestim mokrenjem i ponekad osecam kao neko peckanje u besici. Urin i urinokultura su mi sterilni. I sta mislite, da li se sada mogu resiti gljivica i na koji nacin?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2012. 21:05

Poštovana, savjetujem korištenje probiotika i preparata za obnovu vaginalne flore/ Vivag, Linex itd./
Ne vjerujem da gljivična infekcija može biti toliko jaka da pravi smetnje kod mokrenja. Obično slične smetnje daj gardnerela vaginalis i trihomonas.
Savjetujem da konzultirate svog ginekologa te da odete na pregled.

cherry

15.03.2012. 01:10

Poštovani,
posljednjih nekoliko godina gljivice mi se pojavljuju vrlo često u vaginalnom području. Radila sam kod ginekologa testove na bakterije i nalazi su uvijek uredni. Do sad sam uzimala canesten i plymicol, te diflucan. Diflucan mi pomogne na pola godine, nakon toga ponovno se pojave. Postoji li način da se riješim tih "loših" bakterija na duže vrijeme? možda nekim jačim antibiotikom za koji bih mogla upitati ginekologa? Ima li to veze i sa slabijim imunitetom?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.03.2012. 16:00

Poštovana, svakako da slabiji imunitet ima veze sa pojavnošću gljivica, isto tako i uzimanje antibiotika, stres, pojačano znojenje, povišene vrijednosti šećera u krvi, kontakt sa parterom koji ima također gljivice. Dakle to su predisponirajući čimbenici. Teško se je u potpunosti riješiti gljivičnih infekcija, gotovo nemoguće.
Lijekove koje ste nabrojali koriste se u suzbijanju, prevenciji i liječenju gljivičnih infecija.
Svakako mi se uzimanje na usta i korištenje vaginaleta, kao i kreme za mazanje izvana čine svrsishodne, te ih morate koristiti tijekom svakog jačeg vulvovaginitisa.
Svakako nakon primjene navedenih lijekova savjetujem korištenje probiotika na usta i lokalno, korištenje preparata za obnovu flore, laktobacila.