Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Glukoza u urinu


Autor Poruka

MOLIMVASPOMOC

15.06.2021. 20:10

Postovani prvi put sam trudna, imam 38g. Do sada urednu trudnocu. Sa 23+5 sam bila na kontroli, u urinu je bilo tri plusica glukoze... Doktor mi reko da malo pripazim i dodjem na ogtt nalaz za dva tjedna..... Pocetna kilaza u trudnoci je bila 65 kg te prije kontrole sam dobila prva 3kg... Tako da imam 68kg... Pila sam isključivo vodu i eto uglavnom izbacila slatko...zanima me. Sto mogu očekivati na ogtt?..... Jel ovaj pokazatelj u urinu znaci sigurno los ogtt.........? Imam osjecaj da dosta cesto mokrim?! Jel to simptom dijabetesa?.... Hvala od srca sto ste tu za nas.

Ivo Balenović, dr. med.

16.06.2021. 11:20

Poštovana, potrebno je uraditi OGTT, te po potrebi GUK profil. Temeljem nalaza odlučiti će se da li će biti potrebna terapija. Savjetujem dijabetičku dijetu - izbjegavanje slatkog, pekarskih proizvoda, gaziranih pića.

Ivo Balenović, dr. med.

16.06.2021. 11:20

Poštovana, povišena razina glukoze u krvi može ukazivati na gestacijski dijabetes. Potrebno je uraditi OGTT, te ovisno o nalazu GUK profil. Ukoliko vrijednosti neće biti unutar granica normale biti će potrebna dijabetička dijeta. Pretpostavljam da ste u trudnoću ušli s urednom vrijednosti glukoze u krvi. U tom slučaju nema opasnosti od većih komplikacija.

MOLIMVASPOMOC

19.06.2021. 19:00

Hvala na odgovorima... Do sad su uvijek svi rezultati bili uredni a bas puno razni pretraga imam zbog godina.... A prvi put pokazalo glukozu u urinu.... Krv taj dan nije vadjena. Vidjet cemo tek jel to bila slucajnost ili se nesto dogadja..

Ivo Balenović, dr. med.

20.06.2021. 11:55

To može biti samo tranzitoran nalaz.