Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11342 | Broj poruka: 81571

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Spolni hormoni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

blue_sky

09.06.2021. 07:15

Poštovani,
molim komentar vezan uz nalaze spolnih hormona, vađenih 5-ti dan ciklusa:

(S) Anti-Müllerov hormon 16.08 pmol/L 5.08 - 54.20
(S) Prolaktin 369.31 mIU/L 108.78 - 557.13
(S) Folitropin (FSH) 5.53 IU/L folikularna faza 3.03 - 8.08
(S) Lutropin (LH) 3.62 IU/L folikularna faza 1.80 - 11.78
(S) Estradiol 167 pmol/L folikularna faza 77 - 922
(S) Testosteron 0.74 nmol/L 0.52 - 1.72
(S) Testosteron - slobodni 10.04 pmol/L 3.5 - 30
(S) SHBG 51.1 nmol/L 19.8 - 155.2
(S) TSH 1.26 mIU/L 0.35 - 4.94

Ivo Balenović, dr. med.

09.06.2021. 23:45

Poštovana, svi nalazi su u granicama normale.

ImogenIs

13.06.2021. 22:05

Pozdrav, molim vas za misljenje. Rodila sam 2016. Dva mjeseca nakon poroda dobila sam menstruaciju iako sam dojila do trece godine. Cijeli reproduktivni zivot sam anemicna zbog obilnosti krvarenja. Pola godine nakon poroda su mi pocela nocna preznojavanja u trajanju dan, dva pred menstruaciju. Zadnja tri mjeseca ta nocna preznojavanja traju intenzivno 10 dana svaki dan prije pocetka menstruacije. Hormoni treceg dana su:
Alb 47,1
LH 9,47
FSH 6,66
Est 176
SHBG 103
Uk test 1.170
Slob test 0.009
Slob test 0.78
Bioras test 20.00
Antimull 21.00
Antimull 2: 2.94.
Ja sam 1981. godiste.
Sto se moze iscitati iz nalaza? Hvala vam.

Ivo Balenović, dr. med.

14.06.2021. 15:50

Poštovana, hormoni su unutar granica normale.

plavookaana

18.06.2021. 22:40

Poštovani
možete li mi reći što znače povišene i umanjene vrijednosti u nalazu?
Krv sam vadila 3 dan ciklusa četiri mjeseca nakon prestanka uzimanja pilula (Daylla).

Unaprijed hvala!

TSH 1.974
LH (s) 5.42
FSH (s) 6.4
Prolaktin (s) 651
Estradiol (s) 173.6
Testosteron (s) 0.893
DHEA-S (s) 1.57

Ivo Balenović, dr. med.

19.06.2021. 11:10

Poštovana, niste naveli mjerne jedinice u kojima su izražene vrijednosti.