Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Herpes na usnici u trudnoci


Autor Poruka

marina.f95

15.07.2020. 12:55

Pozdrav. Molim Vas ako mi mozete pomoci.
Trenutno sam trudna 31tj 4d i dobila sam prije 2 dana herpes na usni. Prve dvije veceri sam stavljala cesnjak u nadi da ce mi pomoc, jer mi inace pomogne. Ali mi ne pomaze. Cak sam i crvenilo i suhocu ispod herpesa prema bradi dobila od cesnjaka(barem mislim). Jako me boli usna i kut usne, jer je popucalo od herpesa. Da li smijem koristiti neku kremu ili ulje s obzirom na trudnocu? Da mi ublazi bol i omeksa usnu?
I da li je herpes na usnici opasan za bebu i razlog za zabrinutost? Inace od malena ga dobivam po usnama. Nekad rijede, nekad cesce. Ovisi o imunitetu. Hvala Vam puno unaprijed. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

15.07.2020. 18:55

Poštovana, herpes na usnici nije neuobičajen u trudnoći kod žena koje su mu inače sklone i ne predstavlja rizik za plod. Slobodno koristite antivirusne kreme (Herplex, Aciklovir).

marina.f95

15.07.2020. 21:50

Hvala Vam puno na odgovoru. I hvala Vam puno jer ste me smirili. Bila sam sad u ljekarni i dali su mi Sikapur med gel protiv herpesa na usnama. Rekli su mi da je to sigurno za trudnice. Da li smijem koristiti taj gel ili da ipak idem kupiti Herplex? Lp

Ivo Balenović, dr. med.

16.07.2020. 11:50

Slobodno možete koristiti Sikapur gel.