Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uporna upala rodnice


Autor Poruka

nebu dobro

07.04.2010. 12:30

poštovani,

pokušala sam pronaći sličnu temu ali ih je jednostavno previše pa ću otvorit novu. najme već zadnjih skoro 4 mjeseca nemogu izlječit upalu. moj ginekolog mi kaže da uporna upala može značiti neki veći problem tipa klamidije. ja sam klamidiju već imala i hpv no oboje sam uspješno izlječila, nakon terapije sam ponovila briseve i bili su uredni te sam nakon toga redovito radila papu i bilo je sve u redu. zadnji papa je također u redu jedino je pokazao upalu. pod mikroorganizmi piše bacillus vaginalis te piše reaktivne promjene združene sa upalom. on kaže da treba ponovit briseve iako papa ništa ne pokazuje na tom području, ništa za klamidiju, ništa za hpv, ništa za cin. imam stalnog partnera i sigurna sam da mi on nije prenio ništa. koristila sam već dvije terapije medazola, terapiju plymicola, terapiju canastena te nakraju terapiju gyno daktarina, no ništa nije pomoglo. više neznam što da činim, jako sam zabrinuta. simptomi nisu jaki ali traju predugo. najme iscjedak je obilniji i bijel bez nekog neugodnog mirisa te osjećam svrbeš oko otvora. na briseve me naručio tek za 12 dana. da li ih uopće trebam radit? te možete li mi reći iz kojih razloga se ovo dešava jer mi nikada ovako nije bilo? da li je moguće da se klamidija vrati sama od sebe sobzirom da je moj ginekolo rekao da i to može bit uzrok upornoj upali? kako si mogu pomoći sama?

unaprijed hvala

srdačan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2010. 22:10

Poštovana!
Potrebno je učiniti briseve rodnice icervikalne briseve.Postupite kako Vam je savjetovano.

mateaaaa

01.08.2013. 14:35

Poštavni doktore,

Takodjer imam problem uporne upale ordnice.. Znaci nakon svakog odnosa ju dobijem, Odem kod doktora, dobijem neke tablete ili kreme, popijem ih i prodje, ali nakon odnosa opet se vrati. No, za to cu se naruciti kod ginekologa. Sada me zanima sljedeca stvar, zbog istog problema sam i neki dan otisla kod doktora, prepisao mi je tablete Cefaleksin jer sam ih vec jednom pila, i od njih me najbrze proslo, takodjer mi je prepisao kremu Plimycol. Tablete pijem svakih 12h po 2, a kremu mazem 2 puta dnevno, Popila sam vec 10 od 16 tableta, no bol i dalje ne prolazi, prisutna je kao i prije, nakon svakog mokrenja umirem od bolova. Zanima me, dali se trebam nadati da ce mi ovih ostalih 6 tableta (2 danas navecer, 2 sutra ujutro, 2 sutra navecer) pomoci, ili da se ipak opet obratim doktoru? Jer imam jos vremena oticii sutra, jer onda slijedi vikend.. Hvala unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.08.2013. 17:40

Poštovana, ako nema poboljšanja kod mokrenja, a nema jer ste kapsule popila do kraja, svkako se sutra javite liječniku.
Potrebno je napraviti urinokulturu i cerviklane briseve. Ako smetnje dobivate nakon odnosa, onda se treba i partner liječiti inače je sve uzalud i vraća se uvijek.

mateaaaa

01.08.2013. 18:30

imam jos 6 tableta za popiti.. postoji mogucnost da me prodje? inace me.ne.boli, nego tek nakon mokrenja..

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.08.2013. 21:20

Popijte. Ja sam vam rekao kako bih ja postupio.

dinadd

28.12.2014. 12:30

Poštovani,
Učestalo patim od upala rodnice.. Doduše već duže vrijeme sad sam bila bez brige ali se vratila. Radi upale sinusa počela sam trošiti antibiotik Klavocim pa se upala rodnice aktivirala. Pošto sam imala kod kuće vaginalne tablete Medazol koje mi je ginekolog dao kad sam bila na prošlom pregledu jer su bili prisutni neki problemi, sada ih koristim ali bez ikakvog učinka. Već ih koristim nekoliko dana i ne vidim nikakve promjene, i dalje osjećam nesnosan svrbež i pečenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.12.2014. 19:45

Od medazola će vam biti još i gore. Kupite si Canesten vaginalete i kremu.

bbb1

31.07.2017. 23:40

Poštovani,
Imam nekoliko problema koje me muce i htjela bi vas pitati za strucno misljenje. Vec duze vrijeme imam problema sa stalnom upalom rodnice,dobijem vaginalete i upala prode pa se vrati. Ali nikad nisam imala jake bolove i simptome upala bude uvijek blaga. U petak 28.7. nakon mokrenja osjetila sam jaku iritaciju dolje na spolovilu bila je iritacija skupa s pecenjem,to mi se i prije dogadalo iritacija kao upala mjehura. Ta iritacija je prosla za nekih 20 minuta ali sam ja odma nazvala taj dan ginekologinju i otisla na pregled. Ona je rekla da je to upala rodnice i dala mi vaginalete polygynax i kapsule fluconax 1x tjedno i tako 6 tjedana. Kada sam dosla kuc poceli su bolovi u ravnini jajnika i mjehura i bol mi je udarala od desnog jajnika pa sve gore prema bubregu. Bol je bila irazito jaka. Bol se znala malo smiriti i onda nakon sto zavrsim mokrenje,kad se mjehur isprazni pocne jako boljet u ravnini jajnika i mjehura da se jedva pomaknem. U subotu 29.7 otisla sam na hitnu radi neizdrzivih bolova. Tamo sam im objasnila situaciju i sestra je rekla da je to vjerojatno povezano sa upalom i jos mi se upala i plodni dani poklopili i da ona misli da je to razlog ali da ce me poslati za svaki slucaj na urologiju. Izvadila sam krv,urin i ultrazvuk i doktor je rekla da je sve uredu.
Eritrociti- broj 2-3
Leukociti 3-5
Epitelne stanice pločaste malo
Sluzi malo
Bakerija malo
Urolog mi je prepisao sulotrim antibiotike dvije tablete svakih 12 sati. Terapiju sam pila sve do danas. Trebala sam popiti u 12 sati ali sam osjetila od jutros jaku glavobolju i sinoc sam imala proljev. Otisla sam kod doktorice s nalazima i ona mi je prepisala sulotrim forte jedna tableta svakih 12 sati. Sad ne razumijem zasto pijem te antibiotike ako mi je nalaz kako je rekao doktor uredu. Citala sam na sulotrim antibioticima nuspojave i vidjela sam da je cesta pojava gljivicna infekcija(kandidijaza) usta ili rodnice. I sada ne razumijem ovo jer ja ljecim upalu rodnice vaginaletama koje mi je ginekologinja prepisala u petak i sada uz to jos pijem antibiotike koji mogu izazvati upalu rodnice. Zanima me sto da sada radim? Da nastavim piti obje terapije?
Postoji jos jedan problem. Primjetila sam da mi je stolica svaki dan drugacije boje. Bude svijetlo smeda do tamno zelenkasta i zna biti meksa nego inace. Zanima me jel ovi bolovi koje jos uvijek imam nakon sto mokrim mogu biti povezani sa debelim crijevom ili slicno.
Ispricavam se na dugackom pitanju ali stvarno sam zabrinuta imam 18 godina i potreban mi je strucni savjet.

Ivo Balenović, dr. med.

01.08.2017. 15:30

Poštovana, nastavite uzimati antibiotike koje Vam je propisao urolog, jer je procijenio da se radi o uroinfekciji iako je nalaz urina uredan. Nakon antibiotika su češće gljivične infekcije nego obično, stoga preporučam da nakon terapije antibioticima uzmete neki od vaginalnih antimikotika. Boja i konzistencija stolice nisu uvijek isti nego ovise o prehrani i količini unešene tekućine.

bbb1

07.08.2017. 10:35

Postovani,
Terapiju uzimam redovno svaku vecer stavljam vaginalete. Nocas nakon sto sam mokrila,obrisem se i vidim krv,nije menstruacija jer ju jos ne trebam dobiti trenutno su mi plodni dani a i ne lici na menstruaciju. Krv je vidljuva samo kad se obrisem i svijetle je boje. Zanima me od cega je to i dali trebam hitno ginekologu radi toga?

Ivo Balenović, dr. med.

07.08.2017. 15:25

Poštovana, budući da su Vam plodni dani, najvjerojatnije se radi o ovulacijskom krvarenju. Ono je puno slabije od menstruacije i traje 2 do 3 dana. Nema razloga za brigu.

bbb1

08.08.2017. 20:45

Postovani,
Krvavi iscjedak mi je proso tu noc i nije ga bilo jedan dan i veceras mi se ponovo pojavio a plodni dani su mi prosli. Zanima me od cega to moze biti i jel se trebam narucivat na pregled?

Ivo Balenović, dr. med.

09.08.2017. 10:10

Poštovana, preporučam ginekološki pregled, ultrazvuk i hormonski status.

zrikavac

02.05.2018. 21:30

Poštovani,

Imam 27 godina, stalnog partnera 8 godina. Imam problem zadnjih 12 godina sa ponavljanim uroginekološkim infekcijama, a zadnjih 5 godina pojačano. Vise puta sam imala infekcije: BHS, enterococus faecalis, eserihija. clamidija, ureaplasma, neki stafilokok, gardnerela, candida... ne sjecam se da sam ikad radila urinokulturu, briseve uretre i cerviksa, a da nisam morala koristit terapiju antibioticima. 2015. sam bila stacionirala u bolnici Fran Mihaljevic na kompletnoj obradi, potrazila misljenje nekoliko ginekologa, urologa; odradila podosta dijagnostickih metoda i uglavnom nisam teze bolesna. Osim sto sam operirala skoliozu 2006te godine otkad su poceli problemi s mjehurom, navodno zbog katetera, pada imuniteta itd. Unatoc svim dodacima prehrani, za imunitet, probioticima, hijaluronskim kiselinama, raznim vaginaletama za ph rodnice, promjenama higijenskih navika; stvar postaje sve gora. Cak sam prestala koristiti oralnu kontracepciju, nakon cega je stanje s mjehurom postalo nesto bolje sve do treceg dana ciklusa odnosno kad se krvarenje pocinje smanjivat. Od 2. mjeseca 2014. godine niti jedna mjesecnica nije prosla bez infekcije, simptomi su toliko izrazeni da ponekad ne spavam 3 noci za redom: ekstreman svrbez rodnice i mokracnog otvora, bolovi u zdjelici (doktori kazu da je mjehr bolan na palpaciju), ucestalo i hitno mokrenje (ne bjezi mi mokraca), osjecaj kao da mi netko zigosa rodnicu, grudicaste niti u iscjetku nekad u boji nekad bijeli, osjecaj otecenosti unutar rodnice, neugodan miris... Sve to ne smanjuje se tih dana ni pod kakvom terapijom, ni vaginaletama ni kremama. Mislila sam da ce pomoci sveukupno dizanje imuniteta pa sam se pocela rekreativno baviti sportom i promijenila prehranu, izbacila losu hranu i secere u potpunosti, međutim ni to nije pomoglo ni nakon 3 godine prakticiranja istog. Krvna slika i zdravlje su mi sad odlicni, mjesecnice su se ustabilile nakon izostanka poslije prestanka uzimanja ok. Po preporuci sam radila test za dijabetes i D vitamin, također sve uredno. Partner je vadio sve nalaze urina, sperme, briseve i uvijek sve uredno, bez simptoma, unatoc tome popio je sve antibiotike i potrosio kreme koje su meni doktori dali za njega, uz apstinencije ponekad do 6 mjeseci. Ne pada mi na pamet gdje bi bio problem, s time da ne govorim o simptomima koji su blagi ili povremeni, dakle ja tih par dana od 3 do 10 dana ciklusa ne spavam i imam teskoca u svakodnevnom funkcioniranju, na svakom nalazu uz jednu od bakterija prisutna je ta gardnerela. Ne koristim nikakve intimne sapune, parfeme, kreme, trudim se ne peruckat se svako malo (osim nakon velike nuzde kako su preporucili zbog prevencije od escherichije iz crijeva), pokusala sam nekoliko ciklusa koristiti platnene uloske, trenutno tampone tokom cijele mjesecnice da menstrualna krv ne dolazi u dodir sa uretrom (isto savjetovano) uz cesce mjenjanje, cak wc papir bez mirisa, odnose imam samo sa kondomima, izbjegavam dodirivanje necistim rukama.... vise ne znam sto da pokusam. Po nalazima hormona u tim danima sve je u redu, osim 21. dan progesteron mi je 0,5, i tada sam imala dugotrajan izostanak mjesecnice, ali zadnji ciklus bez terapije mi je bio 33 dana.

Oprostite na dugom tekstu i puno informacija, trudim se biti sto temeljitija kako bi mogli dati ideju sto bi moglo biti ''krivo'' s mojim ph rodnice?

Puno Vam hvala na dragocjenom vremenu i paznji, lijepi pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

03.05.2018. 12:15

Poštovana, napravili ste svu moguću obradu te pokušali sa svim raspoloživim načinima liječenja i unatoč svemu problemi još perzistiraju. Pokušajte s nekom od prirodnih metoda, npr. uljem od čajevca koje ima jako antibakterijsko, antivirusno i antimikotično djelovanje.

zrikavac

03.05.2018. 19:35

Postovani, hvala na odgovoru. Poslijednjih mjesec dana koristim oleocaps 2 koje imaju u sebi osim ekstrakta ulja cajevca, sadrze i ekstrakte drugih ljekovitih ulja...Nazalost nema nikakvog poboljsanja ovaj ciklus. Savjetujete li mi da pokusam ulje cajevca koristit lokalno umoceno u tampon? Da li mogu par dana prije ocekivane mjesecnice prije spavanja raditi isto kao prevenciju? Da li mislite da bi neke koristi bilo ako par dana prije mjesecnice koristim lokalne ili oralne probiotike za rodnicu?
Ispricavam se jos jednom na puno pitanja, svaki odgovor puno znaci, hvala!
Lijepi pozdrav.

ivanka991

04.05.2018. 01:15

Postovani, 15 dana prije zadnje menstruacije za mene su poceli problemi s gljivicnom infekcijom.
Prvo je bio prisutan samo svrbez, zatim je dosla i bol u maternici kao da imam upalu. Nakon toga otisla sam ginekologici, uzela je bris, napravila sve fizicke preglede i rekla da je sve u redu.
Radi boli u maternici mi je pripisala kremu Dalacin koju nisam iskoristila do kraja jer sam u međuvremenu dobila menstruaciju. Tokom menstruacije nije bilo svrbeza ni nelagodnog osjecaja, medutim par dana nakon njenog zavrsetka intenzivni svrbez se opet vratio zajedno s osjecajem nelagode.
Također osjećam povremenu bol međutim ni sama više nisam sigurna da li me boli mjehur ili maternica, rodnica. Svrbez tretiram plymicol kremom i pijem probiotik Lactogyn međutim za sada poboljšanja nema.
Trebam li se brinuti zbog ove povremene boli prisutne u podrucju maternice i imate li ikakvu kremu ili vaginalete koje mi mozete preporuciti kako bih se rijesila ovog problema? Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

04.05.2018. 11:05

Poštovana Ivanka 991, prema navedenom kod vas se vjerojatno radi o gljivičnoj upali. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Rojazol, Plimycol, Vagisan miko kombi). Kod tvrdokornijih infekcija može se uzeti antimikotik peroralno (Diflucan). Savjetujem da prekontrolirate razinu šećera u krvi.

Ivo Balenović, dr. med.

04.05.2018. 11:10

Poštovana zrikavac, korištenje probiotika je vrlo korisno. Možete ih uzimati kako Vama više odgovara (vaginalno ili oralno). Pokušajte s uljem čajevca lokalno preko tampona. Kod Vas je vjerojatno oslabljen imunitet, stoga bi bilo dobro da učinite kompletnu interističku obradu.