Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10770 | Broj poruka: 76784

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Hormoni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ninica5517

31.03.2020. 13:30

Poštovani,

Mozete li mi reci jesu li sljedeći nalazi uredni?
Hvala
Testovi su rađeni 2 dan ciklusa, ciklusi 26-28 dana, 28 god.

FSH.2,2. ( REF. VRIJ. FOL.F. 1,8-9,4
OVUL. F. 3,4-33,1
LUT. F. 1,2-13,4
LH 1,3. (. FOL. F. 0,8-10,4
OVUL. F. 2,9-41,1
LUT. F. 0,5-7,6
PRL 357. ( 78-597)
17-OH-PROG. 4,0. (. FOL. F. 0,33-3,57
LUT. F. 2,88-15,2
TESTOSTERON 2,5.( 0,2-2,74)
SL.TESTOSTERON 6,2 ( 0,45-13,7)
ANDROSTENDION 8,9 ( FOL. F. 3,09-10,35
OVUL. F. 6,55-16,2
LUT. F. 3,79-14,49
DHEA-SO4. 10,6. (. FOL. F. 1,8-9,8
SHBG. 67,8.(. 20-85)

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2020. 15:30

Poštovana, nalaz je uredan, osim blago povišenog DHEAS. DHEAS je steroidni hormon koji nastaje u nadbubrežnoj žlijezdi iz kolesterola. Androgena aktivnost mu je slaba, ali se može metabolizirati u testosteron. No, kod Vas je testosteron u granici normale.