Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

Nives

11.12.2001. 15:54

Poštovana dr.Kupešić

Imam velikih problema sa maljavošću po cijelom tijelu ( najviše me brine maljavost lica ).Imam 35 godina , i redovite menstruacije , te prekomjernu težinu ( 170/85 ) te Vas molim da mi odgovorite koje bi sve pretrage trebalo napraviti kako bi se otkrio uzrok maljavosti , i način liječenja.Od kontracepcije koristim samo " spiralu ".Imam dvoje djece i do prije par godina nisam imala nikakvih problema.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.12.2001. 21:02

Poštovana,
Očito se radi o hormosnkom poremećaju, te biste u svrhu obrade moralui potražiti pomoć interniste endokrinologa i ginekologa koji će učiniti potrebnu obradu (klinički pregled, hormonska analiza; određivanje hormona jajnika, hipofize, nadbubrežne žlijezde i ev. štitnjače, laboratorijske pretrage, ultrazvučne preglede i sl). Tek nakon cjelovitog uvida u Vaše zdravstveno stanje i nakon završenog dijagnostičkog postupka moći će se poduzeti terapijski postupci zavisno o dijagnozi. Može se raditi o policističnim jajnicima, hiperplaziji kore nadbubrežne žlijezde, ponekad čak i o tzv. androgen aktivnim tumorima jajnika, poremećaju funkcije štitnjače i sl. Stoga, svakako savjetujem ekstenzivnu i preciznu obradu.