Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV+CIN,molim savjet


Autor Poruka

Iva

12.07.2004. 13:34

Poštovani!
Imam 29 godina, prije 2 godine dijagnosticiran mi je HPV high risk, i CIN I, išla sam na premazivanje interferon kremom, bez rezultata. Nakon toga sam koristila interferon vaginalete 3 tjedna, također bez rezultata.U rujnu prošle godine nalaz papa-testa je bio CIN II, nakon čega sam upućena kod specijaliste u KBC koji je napravio koposkopiju.Utvrđena je blaga cervikalna displazija. U prosincu prošle godine bila sam na LLETZ-u, pato-histološki nalaz je bio u redu. U ožujku na kontroli nalaz je bio ponovo HPV i CIN I. Molim za savjet, da li je moguće bilo šta poduzeti osim redovito ići na kontrole? Veoma sam zabrinuta jer nisam još rađala a planiram u iduće 2-3 godine. 3 različita ginekologa su me uvjeravala da ovo moje zdravstveno stanje ne utječe na trudnoću i da se ne moram brinuti zbog toga, da li je to istina? Da li je moguće nakon konizacije roditi? Unaprijed zahvaljujem

prof. dr. Marina Ivanišević

15.09.2004. 15:27

Draga Iva, sadaa je vrijeme za trudnoću, jer najvjerojatnije će se nalaz papa testa ponovno brzo popeti na cin II i naći će se u KBC ili izvan njega tko će na CIN II ( s čim se ne slažem) učiniti LLETZ!! Ne znam koliko je tkiva odstranjeno ali prije bilo kakve iduće intervencije treba roditi. HPV ne utječe na plod.