Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV i tudnoća


Autor Poruka

tamara

13.04.2002. 14:13

Poštovana doc.
Prije godinu i pol dana lječila sam se (partner također) od HPV-a, interferonom vaginalete i mast. Sada se opet pojavio. Dr. mi je preporučila da odemo u Zagreb na detaljnije pretrage iz kojih bi saznali koji je tip virusa, a navodno postoji mogućnost da to uopće nemamo???? Također mi je preporučila novi način lječenja u Hrvatskoj s američkim ljekovima, navodno je vrlo učinkovito. Da li znate nešto o tome? Ja imam 27 god., suprug 30 i više od svega bi htjeli imati dijete. Da li da prestanemo raditi na tome dok se ne izlječimo? Šta ako se pojavi u budućoj trudnoći, da li utječe na plod? Jako sam zabrinuta i nesretna, pa Vas molim da mi pomognete barem informativno i unaprijed Vam zahvaljujem. Tamara.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 08:25

Poštovana,
I ja bih Vam također savjetovala da se obratite u Rockfellerovu ulicu na identifikaciju HPVa kako bi se procjenila podskupina virusa i znao procijeniti budući rizik po Vaše zdravlje. Bilo bi preporučljivo pokušati provoditi terapiju i svakako otkriti postoji li pridužene klamidijske , mikoplazmatske , ureaplasmatske,a erobene ili anqaerobne infekcije. Nakon zaliječenja (postoje različiti vidovi liječenja o kojima mviše možete pročitati na našim stranicama),možete planirati trudnoću, uz napomenu da je potpuno izlječenje HPVa upitno, jer ne postoji ciljana antivirusna terapija, te se često moće dogovoditi recidiv bolesti.

Tamara

22.04.2002. 10:14

Ako je izlječenje HPV-a upitno, da li znači da je trudnoća riskantna, i u kojoj mjeri - po dijete i po majku?