Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


igor


Autor Poruka

trudnoca-alergija

01.07.2002. 21:18

Postovani,

Moja supruga i ja već duže vrijeme pokušavamo zanijeti, ali posljednjih mjeseci smo to odgodili iz razloga jer sam ja pod antibiotskom terapijom zbog bakterija koje su mi pronađene u ejakulatu. Nakon toga mi se pojavila alergija - osip i svrab po lijevoj i desnoj strani stomaka i po rukama. Nakon što sam par dana mazao stomak s Sinopen kremom i pio antihistaminike i Dextametazon osip na stomaku se povukao, ali na rukama se ne povlači, već je loše. Zanima me dali je uputno da pokušamo zanijeti dok sam pod terapjom ovih lijekova koje pijem za alergiju odnosno da li mogu štetno djelovati na spermu. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru
I g o r

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.07.2002. 11:09

Poštovani,
U planiranju idealnog razdoblja za zanošenje bilo bi poželjno izbjeći bilo kakvu aktualnu infekciju i verificirati izlječenje od upalnih promjena genitalnih struktura (ponoviti mikrobakteriološke pretrage ejakulata i urina). Ukoliko se slične smetnje javljaju kod Vaše supruge preporučila bih učiniti mikrobakteriološku analizu cervikalnog obriska te istoimeno liječenje provesti u Vaše partnerice.