Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iritacija,svrab i peckanje


Autor Poruka

tina44

08.10.2014. 14:10

Pozdrav!
Po zavrsetku menstracije,posljednji dan na vanjskom dijelu usana pocelo me jako svrbiti i peckati. Nakon toga par dana sam samo s vodom prala bez gela za tusiranje,sredstva za intimnu njegu i preparata za brijanje. Posto me ginekolog narucio tek za 15 dana na svoju ruku sam kupila canesten mast no nakon toga me jos intenzivnije peklo. Moja doktorica mi je rekla da ne koristim madt vec ispirem kamilicom i stavljam baby puder. To radim zadnja 3 dana i dalje iritacija traje,na ispiranje pecka uporno. Zanima me sto bi moglo biti i kako da tretiram? P.s.ne siri se,uvijek isti dio iritira i svrbi,nepodnosljivo.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.10.2014. 19:05

Operite mlakom vodom bez ikakvih sapuna i namažite Canestenom kroz par dana 3x dnevno.

Nikolina1111

19.06.2022. 17:30

Postovani,negde sam pisala o svom problemu,ali ne mogu da nadjem sada.Naime,imala sam upalu grlica,papa 3a,stepen cistoce 3.Terapija hemomicin,polyginax vag,zatim albothyl vag,nakon njih mesec dana kantarion vag.Kod trece kutije kantariona javlja se zarenje na ulazu u rodnicu i crvenilo.Dr ordinira kanesten krem sa aplikatorom 3 veceri,posle 2 dana opet isto i opet ista terapija.Posle terapije opet se vratilo.Odradim sve briseve,sve sterilno,papa 2/2,na pregledu sve ok,upala sanirana,lekar ne vidi nista neobicno na vulvi.Kaze da koristim triderm 7 dana,posto nije proslo produzava jos 7 dana.Ni to nije pomoglo.Tokom odnosa nije bilo problema.Koristila sam ginofilus vag 2 kom,bilo je bolje,ali posle menstruacije se opet vratilo.Zatim koristim ginofilus 14 kom ujutru i navece i pijem femabiotik.Sve bude ok,ali posle sl.menstruacije opet sve isto.Ponavljam briseve,sve u redu,urinokultura u redu,stepen cistoce 3, ali lekar kaze da je to ok obzirom da nemam pojacan sekret ni neprijatan miris.Ne koristim intimne kupke,sapun samo deciji i to samo prilikom brijanja intimne regije.Zarenje se i dalje javlja,nekad slabije nekad malo jace.Prilikom zadnjeg odnosa sam takodje osjetila u jednom momentu zarenje,posle 15 min.je proslo. Suprug nema nikakve tegobe.Dr mi je sad propisao gentamicin mast 7 dana,jer ne zna sta drugo.Imate li neki savet,sta od nalaza jos mogu da uradim?Da li je moguce da je kandida,a da se u brisu ne otkrije?Izvinite na ovako opsirnom pisanju.