Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak


Autor Poruka

Tiapia07

12.05.2016. 10:50

Postovani doktore!
Prosle godine u 5 mj. radi papa testa cin 3 napravila sam letz konizaciju, rubovi su ostali pozitivni te je u 12 mj. napravljena klasicna konizacija. Nalaz je bio cin 3 rubovi negativni. Prvu menstruaciju nisam mogla dobiti te je učinjena diletacija te je nakon toga par mjeseci sve bilo uredu. Međutim nakon predzadnje menstruacije ciklus nije stao prvih 15 dana nastavio se smeđi iscjedak a slijedecih 15 dana do menstruacije svijetlo rozi. Slijedeca menstruacija je dosla redovno te sam dobila od ginekologa antibiotske vaginalete koje sam koristila 12 dana i te dane nije bilo krvi međutim 2 dana nakon koristenja lagano opet rozo smedji iscjedak pogotovo na papiru nakon mokrenja. Isto tako na pregledu kod ginekologa utz je bio uredan.
Probala sam stavit tampon i na njemu je vidljiva svjeza roza u tragovima.
Čekam kontrolni VR u 6 mjesecu i uzasno se brinem od kud sad ta krv i da li je moguce da mi se cin vratio.Imam 33 godine i nisam rađala.
Molila bi vase misljenje.
Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2016. 19:10

Nije se vratio cin. Sad koji je uzrok krvarenja ne mogu znati. Moguće je da nakon konizacije i nakon dilatacije cervikalnog kanala događa se staza krvi tijekom menstruacije pa se javlja slično krvarenje. No uzrok krvarenja možda i nema veze s time, moguće da se radi o anovulaciji, cisti,polipu, ili sl. Odavde ne mogu znati.

lejla55

08.08.2022. 22:25

Poštovani,
Pijem Yaz tablete vec cetiri mjeseca. Prva dva mjeseca je sve bilo uredu, treci mjesec je 13.dan ciklusa krenuo smedi iscjedak koji se pojavljivoao svakih dva tri dana sve do menstruacije. Menstruacija je nastupila u predvideno vrijeme , ali oskudna i kratko je trajala-3dana. Inace imam obilnije menstruacije-i uz Yaz, i minimalno 6 dana. Ovaj ciklus opet 13.dan iscjedak, slijedeca dva dana samo malo smede kad obrisem nakon mokrenje. Danas opet , 16.dan ciklussa, kao krv, samo tamnocrvene do smede boje. Nije prevelika kolicina, za dnevni ulozak, kao iscjedak. I nakon toga nista vise. Uzv sam radila prije 2 mj, uredan je. Nisam trudna. Papa nalaz je jos u izradi. Trebam li se brinuti oko toga, da u miru pricekam nalaz Papa koji bi trebao biti (ne znaci da bude)u 9.mj ili odem prije privatno obaviti papa test? Postoji li mogucnost da je sve od Yaza?
Hvala
Lp