Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak


Autor Poruka

Kuglicaa

26.04.2019. 18:25

Postovanje,od jucer mi se pojavi prilikom brisanja iscjedak zuto narandzasti,nikakvih drugih simptoma nema sem tog iscjedka,trenutno sam u inostranstvu na mjesec dana.Pregled bio prije godinu dana i sve bilo ok.Menstruacije od 26-28 dana.Prosla menstruacija bila prije 12 dana.Smatrate li da je nekakva infekcija ili upala,ili je to normalno da se pojavi ponekad.Lp

Ivo Balenović, dr. med.

27.04.2019. 09:10

Poštovana, obzirom da je sredina ciklusa, a nemate nikakve simptome vjeroajtno se radi o ovulacijskom krvarenju. Nema potrebe za terapijom.

petra29

28.04.2019. 02:10

Postovani,
Imam pojacan zutkasto bijeli iscjedak, puhice po vagini i po usnama kao rane, jako bolan spolni odnos, uzasno pecenje. Mislim da je rijec o kandidi jer sam je i ranije imala ali se ne sjecam da sam imala kao rane po usnama.

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2019. 11:00

Poštovana, vjerojatno se radi o kandidijazi. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (vaginalete i krema).

petra29

28.04.2019. 14:35

Postovani,
Mislite li da je moguce da je rijec o herpesu?
Kupila sam lomexin vaginalnu kremu s aplikatorima ali nakon dana koristenja ne vidim poboljsanje.

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2019. 23:45

Kod herpesa izbijaju mjehurići koji pucaju i nastaju vrlo bolne ranice na koži. Promjene na koži često prati i povišena temperatura, te loše opće stanje. Bez pregleda nije moguće točno reći o čemu se radi.

xtexa

02.05.2019. 22:05

Poštovani,

prije 4 dana imala sam odnos s deckom te sam u pocetku bila dosta suha. Naime, sljedeci dan pocela sam osjecati nelagodu i svrbez kod vaginalnog otvora te pojacani bijelo-zuckasti iscjedak. Decku se isto na glavicu pojavilo crvenilo s svrbezom, ali mu se povuklo jer je mazao sa blagom djecjom masti s uljem od lavande. Meni se nakon 2-3 dana ta nelagoda i svrbez se povukao, ali je iscjedak jos prisutan. Kako vec par godina pijem pilule, svaki dan nosim dnevne uloske zbog iscjetka, ali nikad nisam imala crvenilo, peckanje ili svrbez. Kako se na pregled ceka i do mjesec dana, zvala sam doktoricu i ona je rekla da misli da je kandida i ako se bude ponavljalo takvo stanje da uzmem vaginalete Plymicol, sto sam i napravila, ali kako mi sada treba nastupiti krvarenje moram pricekati s koristenjem vaginaleta. Sto mi Vi preporucujete i moram li uz vaginalete koristiti i kremu?

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

03.05.2019. 09:50

Poštovana, radi se o kandidi koja se uspješno liječi Plimycolom. Uz vaginalete možete koristiti i kremu, pogotovo ako crvenilo zahvaća vanjsko područje spolovila.