Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tockasto krvarenje u drugom tromjesecju


Autor Poruka

Metallica_bl

02.05.2019. 13:50

Postovani doktore,
Molim Vas za vase misljenje. Prosli tjedan u 23. tjednu trudnoce imala sam tockasto krvarenje, malo svjeze krvi na papiru nakon male nuzde. Odmah sam se javila u bolnicu, na pregledu nisu mogli ustanoviti odakle je krv dosla, grlic zatvoren. Na uzv utvrdjeno da je posteljica nisko, 15 mm od grlica. Taj dan su me pratili tupi bolovi u krstima. Od terapije pijem Duphastone 3x1 i magnezij 375mg. Sada tjedan dana poslije (24. tjedan) opet mi se jutros desila ista stvar, malo svjeze krvi na papiru,kao da je iz neke ranice. Nakon toga opet nista. Mozete li mi reci vase misljenje jer ne znam otkud to malo krvi dolazi, da napomenem da nije pomijesana sa sekretom vec bas svjeza.

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2019. 22:05

Poštovana, nemoguće je to reći bez pregleda, a i pitanje je bi li se i kod pregleda ustanovilo sa sigurnošću. Važno je da je grlić zatvoren i da je s plodom sve u redu, što znači da krvarenje nije povezano s patološkim zbivanjima u trudnoći. Krv može doći i iz urinarnog trakta (upala mjehura) i probavnog trakta (hemeroidi).