Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

Lea

12.02.2002. 23:10

Postovana doktorice,
prilikom citanja vasih odgovora primjetila sam da je pojacani iscjedak cesto posljedica bakterija koje se prenose spolnim putem i da moze ukazivati na ozbiljnije tegobe,buduci da ga i ja imam to me ipak plasi,te me zanima koji bi mogao biti njegov uzrok u mom slucaju(do sada nisam imala spolni odnos,menstruacije su mi redovite,ne osjecam nikakve bolove,peckanje niti svrbez,iscjedak nema neugodan miris,ali je pojacan).
Unaprjed hvala na odgovoru,

Doc. dr. sc. S. Kupesic

18.02.2002. 14:10

Poštovana,
S obzirom da u Vašem slučaju nema mogućnosti spolno prenosivih bolesti, rizik spolnih infekcija je minimalan (oprez: do infekcije može doći prilikom masturbacije i/ili uvođenja stranih tijela u maternicu). Ukoliko to kod Vas nije slučaj, pojačani iscjedak u periovulacijskom razdoblju može se smatrati normalnim i ne zahtijeva primjenu nikakve terapije.
Preporučam da se nakon stupanja u prvi spolni odnos obratite ginekologu kako bi se učinila dopunska obrada koja uključuje Papa nalaz.