Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak ,polip na maternici


Autor Poruka

lidija.p.

29.01.2019. 11:10

Poštovani ,prošle god 5 mjesecu mi je dijagnosticiran polip na endometriju,nisam imala nikakvi problema.Zadnje 4 M su mi izrazito točne (krvarim svakih 30 dana)dobijam prvoga u mjesecu.Moj problem je taj što već evo 4 dana imam iscjedak blago crveno svjetle boje.malo smeđega te sluzav.Ovulaciju sam imala 18.1.Jučer sam napipala u vagini kao neko # tkivo#,(prislonila sam ogledalo )da bi vidjela unutar vagine kao zgrušana krv (,kao loptica i na tome visi kao bradavica roze boje ,kao izraslina ).Jako sam se uplašila.Pitanje glasi dali se to maternica vagina sprema za nadolazeću M ZATO IMAM NAKUPINE ZGRUŠANE KRVI ili je u pitanju nešta drugo?Jutros sam opet gledala nevidim n i zgrušanu krv ni bradavicu ni ništa ,samo spooting sad već crvene boje .Polip da se spustio u maternicu?Imam sve simptome pms .Menstruacija treba nastupiti 2.2.Spolno sam aktivna (prezervativ ,ejakulacija van mene) Zadnji spolni odnos 7.1. hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

29.01.2019. 16:05

Poštovana, spotting je moguć prije menstruacije kod slabije funkcije žutog tijela. U tom slučaju luči se manje progesterona i dolazi do oskudnog krvarenja. Što se tiče tkiva koje ste opisali nemoguće je reći o čemu se radi bez pregleda. Budući da je trudnoća isključena, postoji mogućnost da se radi o polipu, koji nije ništa drugo nego nakupina sluznice maternice koja se ponekad može spontano izbaciti iz materišta.

lidija.p.

29.01.2019. 16:05

Kontaktirala sam svojeg ginekologa telefonski.
Rekao mi je da je to uobičajen iscjedak prema nadolazeću M ,a ono što sam vidjela #tkivo# da je maternica.Te da će kroz par dana nastupiti M.Nema potrebe za nikakvom terapijom.Samo čekanje.
Htjela bi čuti i vaše stručno mišljenje,i ovoga puta vam se zahvaljujem.

Ivo Balenović, dr. med.

30.01.2019. 13:35

Oskudno krvarenje je pred menstruaciju (najvjerojatnije zbog slabijeg lučenja progesterona u ovom ciklusu). Što se tkiva tiče, ne mogu reći o čemu se radi bez pregleda.