Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iskustva s interferonom?


Autor Poruka

sandra

01.07.2002. 13:52

poštovana doktorice, prije svega bih vam se zahvalila na ažurnosti i savjetima koje nam svakodnevno javljate.
nemam neko posebno pitanje, ali bih voljela da mi vi ,a i ostale pacijentice koje su koristile, kažete iskustva u korištenju interferona
interesira me i što mislite o intermateričnim ulošcima koji "ispuštaju" hormone? ako nisam podnosila "običnu" spiralu, da li bi mi ova odgovarala?
hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.07.2002. 18:46

Poštovana,
Intereferon je naziv pod kojim možete nabaviti kremu kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, uz predočenje valjanog recepta. Ukoliko je recept prepisao liječnik u Hrvatskoj (tzv. privatni recept) na temelju ovog dokumenta možete dobiti kremu i u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj i drugdje. Interferonska krema može dovesti do poboljšanja u približno polovice pacijentica pogođenih HPVom, dok će na žalost druga polovica biti rezistentna na ovu terapiju. Moja preporuka bi bila učiniti tipizaciju HPVa u slučaju odstupanja u Papa nalazu (CIN I do III, CIS)prije započinjanja ciljane terapije.
Kontracepcijski učinak spirale temelji se na promjeni peristaltike jajovoda i interferenciji s ugnježđenjem zametka. Suvremeni intrauterini uložak Mirena osim ova dva načina djelovanja ima i treći zaštitni mehanizam, koji se bazira na hormonskom učinku progesterona koji onemogućava nidaciju.