Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


IVF


Autor Poruka

Roza

26.06.2002. 14:58

Poštovanje,

Imam 28 godina, suprug 36 i već osam mjeseci idemo na IVF postupke. Od pretraga sam napravila sve briseve i sve je OK, ciklus mi je uredan (28 dana). Pokušaj redgenskog HSG-a nije uspio (?) a ja nemam snage za još jednu takvu pretragu. Imala sam hormonalnu stimulaciju gdje je transvaginalnom punkcijom dobiveno 10 oocita od kojih se 6 oplodilo. Embrio transferi nisu dali trudnoću. Imala sam i 4 punkcije u prirodnom ciklusu ali je samo u jednom pokušaju nađena jajna stanica. To je upravo ono što me brine. Da li je moguće da moji jajnici u prirodnom ciklusu ne proizvode jajne stanice? Možete li, molim Vas, prokomentirati takve rezultate? Trebam li napraviti još kakve pretrage? Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

26.06.2002. 20:33

Poštovana,
Prikaz Vašeg problema govori u prilog izostanka uspješnosti izolacije jajne stanice u spontanom ciklusu, ali uspješne stope fertilizacije u stimuliranom ciklusu. Iz svega navedenog proizlazi da bi Vaš liječnik trebao odabrati stimulirani ciklus koji će, vjerujem, dovesti do željenog rezultata. U sklopu Vaše daljnje obrade smatram neophodnim učiniti endokrinološke pretrage (hormonsku analizu 3. do 8. dana m. ciklusa, mirkobakteriološku analizu cervikalnog obriska, te trodimenzionalnu ultrazvučnu pretragu kojom će se prikazati morfologija maternične šupljine s obzirom da HSG kako navodite - nije uspio (?).