Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izostanak menstruacije


Autor Poruka

ivancica 123

11.08.2010. 22:50

Poštovani,

molim Vas ako mi možete pomoći menstracija mi kasni 17 dana tj. danas je 47 dan a još je nema. U ginekologa sam tek naručena za 7 dana. Napravila sam 2 kućna testa za trudnoću u razmaku od 3 dana oba su negativna pa ne znam je li to "trudnoća" ili možda "Amenorrhoe sacundaria" ?? U razdoblju kad sam trebala dobiti mjesečnicu pretjerano sam vježbala i krenula na dijetu. Prošle godine kasnila mi je 42 dana i tada sam dobila"Dabroston" no nisam ih popila jer mi je mjesečnica došla odmah nakon posjeta liječniku, on mi je tada u dijagnozni napisao da je to Amenorrhoe sec. i da koristim Dabroston odnosno sada već Duphaston kad mi mjesečnica kasni 45 dana. Stoga me zanima je li riječ o trudnoći ili amnoreji te da li da pocmem piti Duphaston?

Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.08.2010. 13:01

Poštovana, mislim da je uputno da posjetite svog liječnika jer su uzroci izostanka menstruacije razni. Naglo mršavljenje te dijete su svakako možebitni uzroci izostanka iste.

ivanščica

07.01.2011. 19:15

Imam 31 god.i nikada nisam imala neuredan ciklus niti neka bitnija odstupanja. Sada mi se prvi put dogodilo da mi je izostala mjesečnica. Nikad nisam uzimala kontracepcijiske tablete,napravila sam test prije desetak dana i bio je negativan (m.sam trebala dobiti najkasnije 15.12.).
Nemam nikakve rane simptome trudnoće,no zadnjih mjeseci sam bila pod velikim stresom,no sada,tj.protekli mjesec zaista nisam. dali se taj stres proteklih mjeseci mogao odraziti tek sad,odnosno kada je prestao,na izoszanku mjesečnice? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2011. 13:00

Poštovana, svakako da je. Niste trudna, no postoji još mnogo razloga za kašnjenjem menstruacije. Svakako bi bilo dobro da se obratite na ginekološji pregled.