Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izvanmaternična trudnoća?


Autor Poruka

Kantica

08.04.2016. 21:25

Poštovani,
imam tupe bolove u desnom jajniku više od tjedan dana. Bila sam na pregledu kod ginekologa prije dva dana, napravljen mi je ultrazvuk, te mi je rečeno da nemam ciste i da je sve u redu. Danas sam bila kod njega u ordinaciji vaditi krv, nalazi su u redu, nema upale, leukociti nisu povišeni, urin uredan. Mene još uvijek boli, ginekolog je rekao da postoji mogućnost vanmaternične trudnoće i da napravim test. Test je negativan, mjesečnica je zadnji put bila 28.3. također uredna. Bol je počela pri završetku mjesečnice. Da li je moguće da je u pitanju izvanmaternična trudnoća ili može biti nešto drugo?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2016. 19:35

Ne radi se o vanmaterničnoj trudnoći ako je test negativan, Ako je ginekološki nalaz uredan treba tragati za drugim uzrocima boli u probavnom, mokraćnom i vaskularnom sustavu.

sb34

21.01.2021. 22:00

Poštovani,
Zanima me kako prepoznati izvanmaterničnu trudnoću u samom početku?
Da li i prilikom iste, bazalna temperatura bude blago povišena (kao kod normalne trudnoće)?

Ivo Balenović, dr. med.

22.01.2021. 10:15

Poštovana, simptomi izvanmaternične trudnoće su: izostanak menstruacije, blago krvarenje (otprilike dva tjedna po izostanku menstruacije) i bolovi u donjem abdomenu. Ukoliko je test na trudnoću pozitivan, a trudnoća se ultrazvučno ne vidi (oko dva tjedan po izostanku menstruacije) treba misliti na mogućnost izvanmaternične trudnoće.