Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jako žarenje i zatezanje


Autor Poruka

latica1982

30.09.2020. 23:00

Poštovani, imam 38 godina, zadnja menstruacija je bila 13.9., ciklus 27 do 32 dana, trajanje menstruacije 7 dana. Moj problem počinje prije nešto više od godinu dana, znači radi se o jakom žarenju i zatezanju na vanjskom dijelu spolovila, između stidnih usana i na samom ulazu u vaginu. Koristila sam Canesten kremu i vaginalete, Rojazol kremu, Geonestin vaginalete, Lactogyn vaginalete i Gynofit gel i ništa mi nije pomoglo. Prošlu srijedu sam obavila privatni ginekološki pregled gdje mi je rečeno da nisu gljivice u pitanju, nego mi je to područje iziritirano, dobila sam Elocom kremu 10 dana da se mažem navečer i preko dana Citatridina mast. Mažem se evo već 7 dana, ali meni ništa nije bolje, znači žarenje i zatezanje je i dalje tu. Da li radim nešto krivo? Ili bi moglo biti nešto drugo u pitanju

Ivo Balenović, dr. med.

01.10.2020. 10:50

Poštovana, bez pregleda je teško reći o čemu se radi, ali dobili ste kremu sa jakim protuupalnim djelovanjem. Možda bi pomoglo da probate područje mazati nekom neutralnom masti - npr. Linola fett, preparat linolne masne kiseline, koja će stvoriti zaštitni masni sloj koji će učiniti da će Vas manje iritirati.

zeleno_zuta

05.10.2020. 20:40

Poštovani,
Ove godine sam imala već 3x upalu mjehura no imam problema sa nelagodnim osjećajem u području vaginalnog otvora. Pazim da ne dobijem upalu mjehura ponovno, ne hodam bosa i sl, higijena nije upitna, pijem puno tekućine, redovno koristim i vaginalni sapun no ne znam vise šta da radim. Redovno idem ginekologu (1g radim i Papa test koji je uvijek uredan). Spolni odnos mi ne predstavlja užitak već strah od boli nakon njega. Šta da radim?
Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

06.10.2020. 10:05

Poštovana, prema simptomima vjerojatno se radi o gljivičnoj upali. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika i kremu (Plimycol, Rojazol, Canesten, Vagisan myko kombi...)