Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Policisticni jajnici


Autor Poruka

princessis

06.10.2020. 10:05

Postovani. Naime imam neredovne mjesecnice i kad sam otisla prosle godine kod ginekologa rekla mi je da imam policisticne jajnike, ali da nemam klsicni sindrom i nije mi rekla da vadim hormone niti mi je dala neku terapiju vec da pijem Femisan A kapi. Zadnja dva puta kad sam isla na pregled malo prije mjesecnice, nekih 5 dana prije, endometrijum mi je bio 11mm i oba puta je vidjela malo slobodne tecnosti i rekla da je to vj bilo od ovulacije. 1. Sta vi mislite o toj tecnosti? 2. I jos, ako imam policisticne jajnike zanima me mogu li imati ovulaciju? 3. Ako ima ovulacije mogu li zatrudniti bez obzira sto imam policisticne jajnike. 4. Kako mogu znati imam li ovulacije i odrediti kad su, kako bi mogli raditi na potomstvu?
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

06.10.2020. 15:30

Poštovana, slobodna tekućina je posljedica ovulacije. Sindrom policističnih jajnika je širok pojam - neke žene sa sindromom uopće nemaju ovulaciju, dok je kod nekih ovulacija redovita. Sve ovisi koliko je velik hormonski disbalans. Ovulaciju možete odrediti pomoću Lh trakica.

princessis

06.10.2020. 23:15

Hvala puno na odgovoru. Znaci ja imam ovulaciju cim sam imala uvijek na pregledu slobodne tecnosti prije pocetka ciklusa. A i prepoznam nekad kad mi je sekret rastezljiv, ljepljiv i slicno. Znaci ukoliko imam ovulaciju mogu ostati trudna bez obzira sto imam policisticne jajnike?

Ivo Balenović, dr. med.

07.10.2020. 11:05

Ako imate ovulaciju možete ostati trudni, bez obzira na policistične jajnike.