Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ovulacija


Autor Poruka

lidija.p.

23.09.2020. 17:20

Poštovani imam32 g nisam rađala ni abortirala.
Zadnje tri M su redovite ( 22.6 22.7 22.8)
Trebala sam dobiti danas međutim nje nema.
U danima kada bi trebala biti ovulacija i plodni dani ( 3.9. do 8.9) nisam imala uopće sluzav rastezljiv iscjedak biti simptome PMS već spotting blago nes boje popraćeno tragovima svjetle krvi vrlo oskudno nije ni za dnevni uložak.
Spolno aktivna 1.9 spolni odnos zaštićen ejakulacija daleko van mene ,prezervativ čitav.
Nikakav PMS nemam osim ljepljivog mliječnog bijelog iscjetka koji je nekad obilan a ponekad i vodenast.Grudi me uopće ne bole nisu teške kao inače u pmsu.Ništa me ne svrbi niti peče.
Dali sam sada možda u plodnim danima?
Imam lagani pritisak na leđa kao pred M.
I tokom dana najviše uvečer bol u jajnicima
donjem djelu trbuha kao pred M.
Dali mi možete reći u o čemu se radi?
Dali sam imala možda anovulatorni ciklus i kada bi mogla nastupiti M?
Hvala.
Trudnoću bih isključila.

Ivo Balenović, dr. med.

24.09.2020. 11:50

Poštovana, vjerojatno se radi o simptomima pms-a. Oni ne moraju uvijek biti isti. Da li je bila ovulacija to ne mogu odgovoriti, ali nema razloga da ovaj ciklus nije došlo do ovulacije.

lidija.p.

24.09.2020. 12:35

Hvala na odgovoru
Kada bi onda mogla očekivati M
Za tjedan ,dva?
Dali je taj bijeli mliječni iscjedak karakterističan prije m
?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

24.09.2020. 21:25

Prema navedenom menstruacija bi trebala nastupiti unutar tjedan dana.

ketty3

04.10.2020. 11:30

Poštovani, imam 26 g, 55 kg 160 cm, relativno uredne mjesečnice između 28-30 dana (ponekad kraće ili duže) no uglavnom uredne. Već me nekoliko godina muče bolne ovulacije (barem sam ja tako pretpostavila). Negdje na sredini ciklusa 13-15 dana javlja mi se oštra bol veoma intenzivna naročito u desnom jajniku, svaki put zbog toga paničarim da nije slijepo crijevo no nema temperature ni drugih simptoma a bol nestane unutar 24 sata. Povremeno je bol i u lijevom jajniku ovisno o mjesecu no manje je intenzivna. Desni jajnik je bas užasan doslovno ne mogu hodati taj dan od bolova. OHK nije izbor za mene zbog migrena te problema sa crijevima koje mi oralna kontracepcija pogorša. Ginekolog često ignorira moje probleme te kaže kako je to normalno no mene zaista ta bol rastura. Ima li kakve pomoći?

Ivo Balenović, dr. med.

05.10.2020. 11:05

Poštovana, prema opisanom kod Vas se radi o bolovima uzrokovanim ovulacijom. Oni ne moraju biti uvijek istog intenziteta. Budući da ne možete koristiti oralnu kontracepciju (koja je jedina i najbolja terapija), savjetujem simptomatsku terapiju (analgetike) u vrijeme ovulacije.