Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Je li moguć HIV?


Autor Poruka

ak9119

10.11.2021. 21:35

Poštovani,

od novembra 2018. do septembra 2019. godine imala sam nezaštićene spolne odnose s istim muškarcem, s tim da nikad nije došlo do ejakulacije.

Onda sam odjednom u februaru 2019. razvila jaku upalu krajnika (tako mi je rekla doktorica opće prakse). Simptomi koje sam imala: visoka temperatura, opća slabost, bolovi u mišićima i čak kostima, bolovi u grlu, pojava herpesa na nosu (ili barem je tako izgledalo), pojava afti u ustima. Trošila sam antibiotike. Sjećam se da sam se jako loše osjećala. Bolest je trajala 7 dana, i već osmi dan sam se osjećala puno bolje.

Sve do prije nekoliko dana mi nije palo na um da je to mogla biti i akutna infekcija HIV-om.
Odlučila sam sutra uraditi test, ali bih voljela prije toga samo čuti mišljenje doktora, čisto da si barem malo smirim živce, jer se užasno bojim.
Da li je ovo mogla biti akutna infekcija HIV-om? Kolike su šanse ako nije bilo ejakulacije? Svjesna sam da uvijek postoje neke male šanse, ali eto, čisto bih radije da čujem mišljenje liječnika.

Ivo Balenović, dr. med.

11.11.2021. 10:50

Poštovana, prema navedenome imali ste anginu, koja je prošla. Dakle, imunološki sustav Vam dobro reagira i oporavili ste se (uz terapiju). Ne radi se infekciji HIV-om. Ako se želite uvjeriti možete se testirati.

marija_a

12.09.2022. 22:00

Poštovani,
Od 2012. Do 2015. Godine bila sam u vezi (odnos bez kondoma bez ejakulacije) s osobom koja je promijenila više seksualnih partnera.

Ove godine dobila sam dijagnozu cin2 i cervikalna glandularna neoplazija visokog gradusa.
Upućena sam na konizaciju, a za tu operaciju trebam izvaditi mnoštvo nalaza između čega i markere na hepatitis b i. C,HIV,tpha.

Zanima me je li to standardna procedura prije ovakvih operacija i postoji li šansa da imam neku od tih bolesti,ponajprije HIV pošto simptoma nemam?

Ivo Balenović, dr. med.

13.09.2022. 16:30

Poštovana, to su uobičajene pretrage prije zahvata.