Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Je li moguca trudnoca ?


Autor Poruka

Kalin

30.11.2020. 21:25

Postovani doktore! Imam neredovite cikluse vec preko godine dana.Zadnja mi je M bila 11.10. Sve do 22.11.bazalna mi je temperatura bila niska,a 22.11.spustila mi se za jos nekoliko crtica.23.11.malo nakon ponoci imala sam odnos sa suprugom.23.11.temperatura mi je skocila na 37 i to jutro smo opet vodili ljubav.Temperatura mi se od tada kretala oko 37 - 37,1,da bi mi jutros pala na 36,5,dakle 8.dan odkako je po nekom mom proracunu bila ovulacija.E sad mene zanima,da li je moguce da je ta temp bila tako niska jer je inace mjerim oko 9 i pol ujutro,ili bazalna temperatura nema toliko veze s time u koje je doba mjerim ? Gotovo sam sigurna da mi je 22.11.ili 23.11.bila ovulacija,zbog sluzi ,a i tog naglog pada i skoka bazalne temperature.Iskreno samo se pitam jesmo li zakasnili s odnosom posto je ta izmjerena temp bila u 9 i 30 ,a mi smo ljubav vodili tek nakon 15 sati od kada sam ugledala tu temperaturu.Negdje sam procitala da bazalna temp moze naglo pasti kod implantacije,pa se opet digne sljedeci dan.Iskreno,sad sam zbunjena jeli tako niska temperatura zato sto sam je tako rano mjerila ili to ne bi trebalo imati veze.Ako sam u pravu M mi ne bi trebala doci jos 5 dana,a i odnos smo imali tek nakon 15 sati od kad sam na grafu vidjela pad temp,pa ne znam je li moguce da ovaj danasnji pad temperature moze znaciti da sam ipak ostala trudna.Molim vas Vase misljenje.Unaprijed hvala i oprostite na poduzem postu

Ivo Balenović, dr. med.

01.12.2020. 09:10

Poštovana, sve je to puko teoretiziranje i nesigurna metoda prema kojoj se ne može znati da li ste ostala trudna. Jedini sigurni način je određivanje beta hcg-a iz krvi ili mokraće. Savjetujem da desetak dana nakon odnosa uradite beta hcg ili test na trudnoću.