Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kondilomi


Autor Poruka

Mladjo8888

26.06.2020. 10:15

pozdrav imam kondilome nisam znao sta je do pre 2 godine od malena ih imam mozda i od rodjenja nisam siguran nisam isao do doktora ali koristio sam https://www.staroplaninski-melem.rs citao sam da pomaze i stvarno pomaze skoro sam ih skinuo sve sad mene zanima na mestima gde ih je bilo a nestali su nisu se pojavljivali mesecima 8 meseci ih skidam mozda bi spali i brze da sam redovno i strucno koristio ovaj proizvod al mene zanima dali ima potrebe da idem do doktora imao sam sistematskih pregleda ranije za posao i uvek je bilo sve predobro ako ih spalim sa ovim dali moram da idem na pregled da vidim dali imam jos virus u sebi ako mozete da mi objasnite hvala

Ivo Balenović, dr. med.

26.06.2020. 22:55

Poštovani, kondilome uzrokuje HPV virus niskog rizika. Ukoliko su oni izraženiji potrebno je liječiti ih. Mnogi ljudi imaju HPV virus u sebi, ali dok on ne izaziva promjene nema potrebe, a ni smisla liječiti ga. Dakle, liječe se samo promjene koje uzrokuje virus - a to su u vašem slučaju bili kondilomi. Ukoliko su nestali nema potrebe za daljnjom terapijom.