Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija!


Autor Poruka

Vesna

06.05.2002. 13:12

Stovani,

imala bih pitanje vezano uz zastitu prilikom spolnog odnosa.
Naime, s deckom sam godinu dana i on je meni prvi pratner i ja sam njemu.
Prilikom spolnog odnosa koristimo se prezervativom i pazljivi smo prilikom primjene!
Prije nego sto smo stupili u spolne odnose, ja sam bila kod ginekologa na pregledu i rekao je da je sve u redu te mi kao zastitu preporucio kontracepcijske tablete ili prezervative.
Ja sam koristila tablete, ali mi je bilo jako mucno od njih te sam nakon 4 mjeseca prestala uzimati ih, pa moj partner i ja sada koristimo samo prezervativ.
Cula sam da se uz prezervativ mogu koristiti i spermicidne kreme te me zanima koju mi preporucate da koristimo u kombinaciji s prezervativom (durex) i kako se te kreme koriste??
(imam 22 godine)
Zanima me jos jedno.....naime....nakon sto moje partner stavi prezervativ, katkad rukom stimulira svoj penis, buduci da mu se katkad dogodi da malo *padne* nakon stavljanja prezervativa, pa bih molila da mi kazete da li je to tako u redu?
Hvala puno unaprijed!!

pozdrav!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

07.05.2002. 14:50

Poštovana,
Prezervativ se može koristiti u kombinaciji s spermicidnim kremama ili samostalno, s naglaskom da sigurnost upotrebe ovisi o iskustvu muškog partnera i pravilnom načinu primjene (prezervativ se postavlja prije penetracije sukladno s uputama). Spermicidna krema se upotrebljava prije snošaja, a unosi se posebnim aplikatorom i smatra se da doprinosi sigurnosti mehaničke kontracepcije (prezervativa ili dijafragme). Drugi dio Vašeg pitanja vjerojatno se odnosi na prolazan pad stupnja uzbuđenosti (erekcije) nakon stavljanja prezervativa što se može smatrati normalnim i ne bi Vas trebalo obziljnije zabrinjavati.