Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija


Autor Poruka

sandra

05.06.2003. 13:24

Postovani!
Nisam dobila odgovor na dolje postavljeno pitanje o sterilizaciji, ali se u medjuvremenu situacija malo promijenila pa sad imam drugi problem.
Naime, buduci da su nalazi pokazali da je moja krvna slika jako losa, sterilizacija je odgodjena do daljnjega, tj. dok se ne utvrdi razlog moje anemije i dok se stanje ne sanira.
Kako se u medjuvremenu ne bih izlagala riziku od nezeljene trudnoce, htjela bih uzimati pilule. Interesira me da li je to preporucljivo dok uzimam i tablete za povecanje zeljeza u krvi? Da li hormoni koji se nalaze u antibebi pilulama mogu biti stetni za mene i na koji nacin?
Srdacan pozdrav,
Sandra

Prof.dr. Marina Ivanišević

22.06.2003. 00:10

Draga Sandra, hormonska kontracepcija ne samo da će vas štititi od trudnoće već će doprinjeti zbog oskudnijih menstruacija da se popravi i rezerva željeza. danas je hormonska kontracepcija ukoliko ne pušite strastveno i nemate izrazito poremećene funkcije jetre sasvims igurno sredstvo npr. preporučujem onu sa najmanje hormona LOGEST.