Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcijske pilule


Autor Poruka

CATRICE

15.12.2019. 22:55

Postovani,

Nakon uzimanja 2 pilule iz nove kutije prestala sam sa uzimanjem kontracepcije buduci da mi je ginekologica rekla kako ne mogu nastaviti dalje obzirom su mi povisene jetrene probe. Danas, 4 dana nakon, pocela sam krvariti. Napominjem kako mi je menstruacija zavrsila ovaj tjedan u utorak.

Molim Vas da mi odgovorite da li je to normalna pojava nakon prestanka?

Hvala i lp.

Ivo Balenović, dr. med.

16.12.2019. 10:00

Poštovana, to je normalna pojava nakon prestanka tableta.

Ti_333

07.01.2021. 14:40

Poštovani,
imam 19 godina i prije 6 dana sam počela uzimati kontracepcijske pilule Daylette koje mi je pripisao moj ginekolog. Jedino od nuspojava osječam bolove u grudima. Tjedan dana prije korištenja pilula sam osjetila stezanje u prsima koje najduže traje do 2 min, ne pojavljuje se svaki dan, većinom svaki treći , četvrti dan. Zanima me je li to nešto opasno? Imam šum na srcu, ali je u redu. Vadila sam krv prije uzimanja pilula i krv je također u redu, no bojim se da ne bih možda dobila krvni ugrušak. Ima li stezanje u prsima veze s tim ili je samo prehlada te je li tim vađenjem krvi potvrđeno da nemam krvnih ugrušaka? Ako je nalaz krvi bio u redu imam li šanse da dobijem krvni ugrušak?
Hvala Vam unaprijed

amorevirginali

07.01.2021. 20:55

Poštovani,
već 4 mjeseca pijem Belaru. Prije samog početka uzimanja vadila sam kks i sve je bilo ok. Doktor mi je dao tablete na dijagnozu policističnih jajnika. Otkad ih pijem jednostavno se ne osjećam dobro, napominjem da ih pijem uredno i bez preskakanja. Od nuspojava sam primijetila užasno bolne grudi, mučninr u želucu posebn, osjećam se kao da sam 10 kg teža, povećao mi se apetit, počela mi je abnormalno ispadati kosa iako nikada ranije ni u sezonskom periodu ispadanja kose nije u toj mjeri ispadala. Tjedan dana prije kraja kutije dobijem tamnosmeđe krvarenje i bolove slične menstrualnima. Zbog toga sam posjetila svog ginekologa jutros i on mi je dao nove tablete: Estal. Kada sam ih podignula u ljekarni vidjela sam da su one ISTE kao i Belara. Što mi preporučate za dalje? Neki savjet? Hvala lijepa.

Ti_333

07.01.2021. 20:55

Poštovani još sam zaboravila spomenuti da sam danas osjetila slabost u nogana.

Ivo Balenović, dr. med.

08.01.2021. 17:50

Poštovana Ti_333, za dijagnozu eventualne tromboze trebalo bi obaviti pregled. UZV (Doppler) krvnih žila i određivanje D dimera.

Ivo Balenović, dr. med.

08.01.2021. 17:50

Poštovana amorevirginali, sastav Estala i Belare je isti. Možda da probate s tabletama s drugim sastavom i koncentracijom hormona (Yaz, Lindynette)?