Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neuspjelih seks


Autor Poruka

Marijabic86

07.01.2021. 20:55

Poštovani, svjesna sam da moje pitanje možda i nije vezano za ginekologiju ali ne znam kome da se obratim pa molim Vas za pomoć. Dečko i ja smo u vezi nekoliko mjeseci, volimo se i svih ovih nekoliko mjeseci imamo želju za spolnim odnosom. ja nisam djevica, ali on nikada nije imao seks pa nismo žurili. Imamo 23 godine. Neki dan smo na njegovu inicijativu pokušali.. nakon duge predigre gdje se sve činilo da ide u dobrom smjeru, on je krenuo staviti kondom međutim izgubio je erekciju i nije uspio penetrirati, a kondom je spao.. rekla sam da nema veze i nastavili smo sa maženjem i predigrom i u jednom trenu je uzeo drugi kondom i opet pokušao ga staviti međutim penis mu opet nije bio dovoljno tvrd i nije uspio penetrirati. Čak i treći put nakon nekog vremena je opet pokušao bez kondoma ali kao da mu erekcija opadne svaki put kada treba penetrirati.. inače nema problem koliko ja znam, ima i jutarnje erekcije kao i kad smo skupa isto često ima, međutim ovo se dogodilo kad smo pokušali imati seks. Zanima me što mi savjetujete da napravim? Ja nisam napravila dramu oko toga, nasmijali smo se oboje i rekla sam da nema veze i bilo je opušteno.. i on ne pokazuje nikakve znake kao da mu je to zasmetalo ili da ga je pogodilo.. kasnije smo imali oralni seks i iako je teško postigao orgazam, ipak ga je postigao. Možete li mi dati neki savjet ili odgovor zašto se to dogodilo i kako to popraviti? Unaprijed Vam hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

08.01.2021. 17:50

Poštovana, Uzroci erektilne disfunkcije su brojni. Od bolesti kao što su povišen krvni tlak, aritmije, pušenje, u patogenezi mogu sudjelovati i neurološke bolesti kao što su multipla skleroza, dijabetes ili poremećeni rad štitnjače. Psihički faktor je i te kako važan u postizanju erekcije. Za početak važan je razgovor partnera radi opuštanja, a po potrebi razgovor s psihologom.