Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcijske pilule i ejakulacija


Autor Poruka

Lucija357

26.05.2020. 10:25

Poštovani,
Nisam nigdje mogla naci ovu temu, a stvarno mi je htino. Naime, vec 2 godine pijem donellu. U cetvrtak 21.5 i petak ujutro 22.5. Imala sam spolni odnos bez zastite. On je ejakulirao u mene oba puta. U petak sam krenula sa novim pakiranjem donelle nakon pauze(placebo) od tjedan dana kako je propisano u uputama. Pijem ih navecer u 10 sati. U subotu sam bila vani i pila alkohol. Ne znam da li to umanjuje ucinak tablete, no popila sam tabletu prije islaska po uobicajenom rasporedu. U nedjelju 24.5.sam zaboravila popiti tabletu. To sam primjetila tek danas 25.5. Ponedjeljak (Tj.jucer jer je prosla ponoc). Kao sto pise u uputama, popila sam 2 tablete odjednom kako bi nadoknadila dozu. Zanima me... kolika je mogucnost da ostanem trudna? Posto pise u uputama da mogucnost postoji. I da li moram sada prestati piti tablete? Kako cu uopce znati da sam trudna ako ih pijem? I da li ce biti nuspojava od dvije tablete istovremeno? Uzasno me strah i molim Vas da mi odgovorite.
Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

26.05.2020. 14:40

Poštovana, mogućnost trudnoće je samo teoretska. Nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta. Ukoliko se želite uvjeriti da niste trudni uradite test.