Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcijske pilule i nuspojave


Autor Poruka

Lillith

28.04.2021. 11:55

Poštovani, imam 33 godine, 167 cm i 55 kg. Već godinama pijem kontracepcijske pilule. Posljednjih nekoliko godina Logest, a s obzirom da sam primijetila da mi pojačano rastu dlačice kako prije nisu, ginekologa sam tražila promjenu. On mi je sada prepisao Lyndinette. Pijem drugo pakovanje trenutno. Cijelo vrijeme imam bolne grudi, bol je stala samo u vrijeme mjesečnice. Također se osjećam napuhnuto.

Moje je pitanje jesu li to pojave koje nestanu s vremenom i mogu li očekivati da će mi ove pilule pomoći što se tiče dlačica , ne stanu li ove nuspojave, kada je vrijeme odustati i od ovih pilula?

Hvala i lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2021. 15:25

Poštovana, moguće da se radi o nuspojavama kontraceptiva. Logest i Lindynette imaju isti sastav hormona. Oni nemaju antiandrogeno djelovanje. Savjetujem da probate s kontraceptivima koji imaju antiandrogeno djelovanje (Yaz) jer oni sprječavaju pojačani rast dlačica.