Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcijske tablete i krvarenja


Autor Poruka

Winter12345

13.01.2021. 13:25

Poštovani doktore,
Nakon pauze od mjesec dana, ponovno sam se vratila pilulama te sam 2.1.2021.popila Adexu na prvi dan mjesecnice. Krvarenje je prvih 5-6 dana bilo normalno, onako kako sam i navikla da bude. Medutim, danas, 12 dana nakon, i dalje kad se obrišem i na donjem vešu imam tragove krvi. Da napomenem, do 2.1.bila sam na klavocinima zbog upale mjehura, te sam nakon nezasticenog spolnog odnosa koji je bio 6.1.osjetila ponovno bol i peckanje pri mokrenju koje se javilo dva dana kasnije i koje mi se iz nekog razloga dogodilo i nakon odnosa koje sam imala prije klavocina (ujedno je to bio moj prvi spolni odnos) i zbog cega i vjerujem da sam zavrsila s upalom koju do sada nikada prije nisam imala. Na jucerasnjem pregledu ginekolog mi je rekao da je dolje dosta crveno i prepisao mi je vaginalete zbog toga sto me dolje svrbi. No mene i dalje brine ovo krvarenje. Sto je uzrok? Hvala na pomoci!

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2021. 10:25

Poštovana, vjerojatno se radi o probojnom krvarenju (zbog pauze). Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Nastavite s uobičajenim uzimanjem.

andeosgreskom1234

16.01.2021. 20:30

Postovani,Belara kont.tablete pijem skoro 1god, no skoro svaki 2.mjesec mi se javljaju probojna krvarenja.Zadnji pregled u 12mj,papa uredan, 9 dana do menstruacije endometrij 2mm, a na lijevom jajniku mala cista(koje do sad nije bilo,ali posto sam par dana prije pregleda zaboravila popit tabletu dok.je zakljucila da je to mozda od tableta i preporucila pregled nakon M da vidimo da li je cista jos tu) . I nakon pregleda normalno dobivam M, a sad u 1mj nakon popijene 16.tablete javilo mi se opet krvarenje i to onako ko na pocetku M. Ne znam sta bi moglo biti i sta da napravim,jer ovo vise nema smisla, od kad pijem tablete svako malo neka krvarenja.Idem uskoro opet na UZV, ali me interesira sta da predolozim doktorici? Izmjenu tableta ili? Koji je vas savjet? Tablete su mi super,ali ne mogu normalno funkcionirati posto imam svako malo ta krvarenja.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

17.01.2021. 12:10

Poštovana, probojna krvarenja su česta nuspojava kontraceptiva, ali u pravilu prestaju nakon dva do tri mjeseca. Budući da kod Vas to traje već godinu dana, možete pokušati s drugim tabletama (no, nema garancije da će krvarenja prestati) ili se može tijekom nekoliko dana uz kontraceptiv dodati i čisti estrogen (Estrofem) koji će djelovati na sluznicu.

andeosgreskom1234

18.01.2021. 11:30

Zahvaljujem na odgovoru. Samo me jos interesira,da li su ta probojna krvarenja opasna? Recimo ovaj mjesec sad vec to traje,danas 4 dana, i u pitanju je svjeza krv,i to onako kroz dan za jedan ulozak... bez obzira na krvarenje,ja i dalje pijem tablete,ostale su mi jos 3 kom, ne znam da li da nastavim ili da prekinem pa napravim pauzu 7 dana ?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

18.01.2021. 17:00

Probojna krvarenja nisu opasna, niti umanjuju zaštitu. Nastavite s tabletama do kraja, pa napravite pauzu.

andeosgreskom1234

18.01.2021. 18:05

Zahvaljujem na odgovoru. Nadam se da ce sve biti ok,posto mi sve ovo slici ko da imam menstruaciju po kolicini. Popit cu svakako tablete do kraja, a onda na UZV i pokusat dobit druge tablete,ili vec nesto da se to zaustavi,posto cu sad ako mi ovo krvarenje ne prestane i nastavi na menstruaciju trajati skoro pa 10 dana .
U svakom slucaju,hvala Vam na strpljenju i odgovorima.

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

19.01.2021. 19:05

Nema na čemu.