Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10764 | Broj poruka: 76745

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Kožna izraslina na stidnim usnama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anonimna00

19.04.2017. 16:05

Poštovani, imam 21 godinu. Od nekog osmog razreda osnovne, to jeste od puberteta mi se pojavila neka kožna izraslina na malim usnama. Nisam imala nikakvih problema sa tim, jer mi nije smetalo međutim kako sam se razvijala, to je postajalo sve veće i veće. Ne osjeti se nikakva kvržica, jednostavno desni dio malih usni je normalan, dok je za lijevi dio "zakačena" ta kožna tvorevina i užasno mi smeta. Ne znam o čemu se radi, planiram ubrzo posjetiti ginekologa, ali želim da čujem Vaše mišljenje šta bi to moglo da bude i šta da radim sa tim, da li se može odstraniti hirurški ili ne? Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

20.04.2017. 10:45

Poštovana,
moguće je da se radi o cisti ili solidnom dobroćudnom tumoru (lipom, fibrom). Liječenje je kirurško. Odstranjuju se u cijelosti i ne ostavljaju nikakve posljedice.

ldv66821

18.10.2019. 09:40

Postovani,
imam 18 godina i zadnje 2 do 3 godine na stidnim usnama imam visecu koznu izraslinu koja raste kao na peteljci. S godinama se povecavala,sad je nekih 7 do 10 cm.Zbog straha nisam posjecivala ginekologa. Ponekad me zaboli, smeta i vrijeme je za pregled. Mozete li mi reci postoji li mogucnost da je to nesto zlocudno ili samo neka vrsta fibroma? Hvala unaprijed na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2019. 10:20

Poštovana, najvjerojatnije se radi o fibromu. Fibromi imaju vrlo nizak maligni potencijal. Odstranjuju se kirurški zbog kozmetičkih razloga ili zbog bolova.