Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krv nakon odnosa


Autor Poruka

Piglet

23.07.2017. 01:30

Postovani, dobro vece, imam jos jedno pitanje. Menstruaciha mi se zavrsila 15.07. To isto vece, 16.07.i 17.07.sam imala odnos. Nakon odnosa, posle mokrenja sam primetila malo krvi. Nisam posle toga krvarila niti ista slicno. Mislila sam da je ostatak krvi od menstruacije. Od 18.07.imam stomacni virus. Veceras, 22.07.sam imala odnos i opet, nakon odnosa, kada sam otisla da mokrim, na toalet papiru sam primetila tackicu krvi. Posle toga ne krvarim ni nista slicno. Odnosi 15, 16.i 17.su mozda bili malo grublji. Ne znam da li treba da idem na pregled ili da malo sacekam? Od cega bi to moglo biti?

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2017. 12:10

Poštovana, vjerojatno se radi o kontaktnom krvarenju nakon odnosa, vjerojatno iz vrata maternice. Nije ništa zabrinjavajuće, ali preporučio bi da učinite papa test.

Piglet

23.07.2017. 12:35

Hvala. Posto pijem Mycroginon pilule, da li da prekinem sa njima, zbog ovih krvarenja ili da ne prekidam na svoju ruku? Bojim se da sad dodatno nesto ne pogorsaju.

Ivo Balenović, dr. med.

24.07.2017. 10:25

Nema potrebe za prekidanjem.

Superego

11.03.2021. 13:00

Postovani doktore, ocajna sam te Vas molim za savet.
Pre 3 godine sam imala predmenstrualno tackasto krvarenje pa sukrvice nakon odnosa. Tada svi pregledi uredni, 3 papa testa u 9 meseci sve uredno da bi zbog moje panike dr ipak uradio biopsiju i otkrio CIN3. Uradjena konizacija, ivice ciste.
Od prosle godine ista prica, predmenstrualna krvarenja i pre 5 dana prvi put krvarenje nakon odnosa. doktor vodjen prethodnim iskustvom opet porucuje biopsiju. Papa u decembru uredan, kolposkopija uredna, nadjeno par retencionih cisti i lutealna cista. Znam da ce HP nalaz dati konacan odgovor ali me zanima Vase misljenje, 10 dana cekanja mi je unistilo zivot, ne znam da li je gore u mojoj glavi ili na guglu. Da li svako postkoitalno krvarenje znaci ono najgore? Da li je moguce da se ostali neviniji razlozi ne bi primetili na pregledu (polipi....)? Molim Vas da izdvojite malo vremena za mene. Hvala Vam

Ivo Balenović, dr. med.

12.03.2021. 10:05

Poštovana, krvarenja mogu biti disfunkcionalna ili organska. Disfunkcionalno je uzrokovano hormonskom neravnotežom. Organsko krvarenje u podlozi ima neku promjenu (polip, miom, upala...). Budući da je na pregledu bilo sve u redu i papa test nije pokazivao nikakve promjene za pretpostaviti je da se radilo o disfunkcionalnom krvarenju. Neobično je to što su Vam prije papa nalazi bili uredni, a biopsijom je ustanovljena promjena CIN 3, što je dobar razlog za ponoviti biopsiju. Prema svemu što ste naveli za očekivati je da će nalaz bioptata biti uredan.