Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

Katarina

25.03.2002. 14:11

Poštovana prof. Kupešić,

za vrijeme spolnog odnosa pojavilo se obilno krvarenje koje je odmah nestalo. Pošto mi je menstruacija trebala nastupiti 2 dana poslije smatrala sam da je to mestruacijsko krvarenje. Danas, 2 dana nakon što sam trebala dobiti menstruaciju imam samo ponekad krvavi iscjedak. Zanima me kakvo je to krvarenje bilo uz napomenu da imam povremeno cistu na lijevom jajniku koja se puni i prazni. Spolni su odnosi sa suprugom inače normalni i do sada nisam imala nikakvih problema.
Ne koristim kontrac. tablete i do sada je menstruacija znala povremeno kasniti po par dana uz prethodni krvavi iscjedak.
Hvala na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 15:44

Poštovana,
Svako krvarenje tijekom odnosa zahtijeva detaljan pregled u opstetričkim zrcalima kako bi se isključilo postojanje lezije na grliću (polip, odstupanje u Papa nalazu, laceracija, karcinoma i sl). U sklopu daljnje obrade važno je učiniti ginekološki pregled upotpunjen ultrazvučnim pregledom jer funkcionalne ciste jajnika također mogu uzrokovati opisane smetnje.