Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kratko krvarenje u trudnoći


Autor Poruka

Gabrijela

25.03.2002. 14:14

Lijepo Vas molim za odgovor. U 32. tjednu sam trudnoće i do sada je sve bilo u redu, i dalje se osjećam dobro, ali sam jučer vrlo malo i kratko prokrvarila poslije tuširanja. Tek sam kasnije to povezala s tuširanjem koje je možda bilo dugotrajnije nego što treba i s dosta vručom vodom. Da li samo to može biti uzrok, jer poslije se to više nije ponavljalo? Znam da je kupanje zabranjeno, pa sam se dosad upuštala u nešto duže tuširanje, koje mi više ne pada na pamet. Ovo mi je druga trudnoća tako da sam za jagodicu otvorena već nekih 8 tjedana. Iscjedak je baš bio krvav, nije bila sukrvica. Sad ne osječam nikakve druge promjene.
Puno hvala na odgovoru

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 15:41

Poštovana,
Svako krvarenje tijekom trećeg tromjesečja trudnoće zahtijeva pomnu inspekciju ušća kako bi se otkrio uzrok krvarenja (važno je isključiti postojanje placente i vase previje). Po ptrebi liječnik može zahtijevati da se učini i transvaginalni ultrazvučni pregled kako bi se prikazalo područje ušća i posteljice. Ukoliko će nalazi biti uredni, a Vi nećete imati subjektivnih tegoba opisani incident Vas ne mora zabrinjavati, ali svakako bih preporučila da ne pretjerujete niti sa previše hladnom, niti previše toplom vodom za tuširanje.