Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

gordana

30.05.2002. 18:35

Postovana Dr. Kupesic!

Prije nekoliko mjeseci na ultrazvuku su mi dijagnosticirani policisticni jajnici i sad trebam napraviti hormonske pretrage. Zadnja normalna menstruacija mi je bila 20.4. i nakon toga sam do 13.5. imala svaki dan krvavi iscjedak (ne jako, tek nesto malo na WC papiru ali to je bilo bas svaki dan i mislim da je to bilo uglavnom ujutro). Onda je to prestalo i pojavilo se jos jedan dan negdje prije tjedan dana. Jucer mi se opet pojavilo nesto krvi i danas ujutro isto i uz to me malo i zabolio trbuh kao inace prvog dana menstruacije (a i zadnjih par dana sam osjetila napetost u trbuhu kao pred menstruaciju). I sad me zanima mogu li to sadasnje krvarenje smatrat menstruacijom i vadit krv za par dana ili da cekam "normalnu" menstruaciju?????? Imam 32 godine i ciklusi su mi sve neredovitiji i krvarenja izmedu sve cesca i ne znam kad cu ponovo imat normalan ciklus pa bih zato htjela sto prije obaviti hormonske pretrage i napokon pocet s nekom terapijom.

Srdacan pozdrav!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:07

Poštovama,
Ukoliko Vam je trenutačno krvarenje nastupilo zajedno sa subjektivnim naznakama menstruacije možete učiniti hormonsku analizu. Prilikom prezentiranja nalaz Vašem liječniku naznačite tijek menstruacijskog krvarenja i opišite Vaše smetnje kako bi se endokrinološke pretrage mogle interpretirati u svjetlu kliničkih tegoba.