Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

Nada

31.05.2002. 01:46

Postovana dr.Kupesic,
imam 54god. i do prije 4 mjeseca uredni ciklusi. Ovi posljedni 4 traju 14 i vise dana, posljednu na pr. sam dobila prosli tjedan, krvarenje je bilo osrednje, ali traje i ovaj i je zesce. Osjecam slabost, pretpostavljam vec zbog anemije. Bila sam kod ginekologa proslog ciklusa, dobila Endometril i objasnenje da ne mogu raditi Papa test sada, no moram se prvo ocistiti. Sad sam opet dobila istu terapiju, ali krvarenje nece da stane. Vjerujem da je ovo zbog klimakterija, osjecam jos vruce valove, tahikardiju, ali me ovo krvarenje veoma uznemiruje. Buduci da ne dobijam od svog ginekologa, molim Vas za pomoc. Kakva ispitivanja su potrebna, sto da poduzmem? Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:05

Poštovana,
S obzirom na Vašu dob i subjektivne smetnje bilo bi poželjno da se uputite na specijalistički pregled u specijaliziranu ustanovu u kojoj će se učiniti transvaginalni ultrazvučni pregled (procjena endometrijske debljine i ocjena stanja na jajnicima), endokrinološku obradu (učiniti će se hormonska analiza), laboratorijske pretrage (KKS,koagulogram, hepatogram, urin sa sedimentom, lipidogram) i ginekološki pregled s Papa nalazom. Potom ćete se u slučaju potrebe i želje za korištenjem hormonskog nadomjesnog liječenja uputiti na dopunski pregled dojke (klinički, ultrazvučni i mamografski) i ev internistički pregled. Tek nakon ovakve potpune i detaljne obrade moći će Vam se uključiti adekvatna terapija koja će učinkovito smanjiti opseg Vaših subjektivnih tegoba.