Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

martina

02.06.2002. 17:12

Poštovana,
Nalazim se u 17 tjednu trudnoće, koja je do prije nekoliko dana bila u redu. Tijekom spolog odnosa javila se neugoda i bol koja je nestala promjenom položaja. Drugo jutro primjetila sam sukrvicu koja je odmah prestala. Doktor mi je rekao da je to najvjerojatnije iritacija od spolnog odnosa, umora, stresa. Napominjem da nisam imala nikave bolove, samo roskastu sluz. Preporučio mi je umjereno mirovanje, suzdržavanje nekoliko dana od spolnog odnosa. Napominjem da svaki dan putujem na posao autobusom (120 km), dosta se krećem, ne stignem se baš pravilno hraniti i odmarati. Da li bi to mogao biti uzrok krvarenju. Molim Vaš komentar.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.06.2002. 15:39

Poštovana,
Ukoliko je Vaš ginekolog ginekološkim pregledom ustanovio uredan nalaz i zatvorenost materničnog grlića, a ultrazvučno verificirao uredne biometrijske parametre fetusa, tada se sukrvica smatra posljedicom spolnog odnosa. Vjerujem da je ginekolog učinio i transvaginalnu ultrazvučnu procjenu duljine i oblika cerviksa (transvaginalnu ultrazvučnu cervikometriju), te ukoliko je i ovaj nalaz uredan tada se zasigurno može reći da je sukrvica vezana uz iritaciju tijekom spolnog odnosa. S obzirom da Vam j ginekolog ordinirao mirovanje, msilim da je suvišno pitanje o putovanju na posao na udaljenost od 120 km. Trudnoća je doista "drugo stanje" u kojem se treba više mirovati, umjereno kretati i pravilno hraniti...