Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

Marija

20.12.2001. 12:00

Imam 60 godina i od 50.godine namam više menstruaciju.Pred tri mjeseca sam poćela uzimati Activelle i pred 15 dana mi se pojavilo lagano krvarenje.Molim Vas da mi odgovorite da li je to normalnoi koliko dugo se ono može pojavljivati te dali mogu nastaviti i dalje uzimati Activelle.Puno,puno hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

20.12.2001. 18:51

Poštovana gospođo Marija,
Bilo bi poželjno zbog krvarenja u postmenopauzi,a tijekom uzimanja hormonske nadomjesne terapije učiniti transvaginalni ultrazvuk kako bi se procjenila debljina endometrija. Ukoliko endometrijska debljina premašuje 4 do 5 mm bilo bi poželjno uzeti uzorak sluznice na patohistološku analizu. Ukoliko je pak endometrijska debljina u granicama normale, ne prikaže se adneksalnih tvorbi (cista ili tumora), a Papa nalaz je također uredan nema razloga za bojazan, već možete bez problema nastaviti trošiti Activelle uz redovitu kontrolu.