Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem


Autor Poruka

Ivana

20.12.2001. 11:52

Poštovana doktorice Kupešić,moj problem je slijedeći,imala sam spontani pobačaj,napravljena je kiretažai nakon par dana je prestalo skroz krvarenje.14.dana nakon toga javlja se spoting krvarenje koje traje stalno te odlazim u bolnicu gdje su mi napravili ultrazvučnu pretragu gdje je ustanovljeno da je sve u redu tj.nema nikakvih patoloških promjena.Dobivam Pre-par kojeg uzimam 10 dana,te tri dana nakon prestanka uzimanja javlja se krvarenje na što me je liječnik i upozorio,to bi trebao biti početak novog ciklusa.Međutim to krvarenje traje već 10 dana i nema tendencije da će stati tj stalno je svježa krv istog inteziteta.Molim Vas, da mi odgovorite da li to tako treba biti s obzirom na cijelu situaciju i kad bi to krvarenje trebalo stati.Puno Vam hvala na Vašim odgovorima i na Vašoj nesebičnoj pomoći.Hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

20.12.2001. 18:56

Poštovana,
Ovakvo krvarenje razlog je da ponovno posjetite Vašeg ginekologa kako bi se otklonile sumnje na komplikacije 1. reziduu (ponovni ultrazvučni pregled i beta hCG), 2. endometritis (upala maternične sluznice), 3. hormonski poremećaj uvjetovan prvenstveno manjkom estrogena ili nešto četvrto. Prilikom obrade Vaš će se liječnik rukovoditi Vašim simptomima, ali i rezultatom ginekološke i kliničke pretrage, te će ordinirati samo neophodne pretrage koje će ga dovesti do prave dijagnoze. Moram Vam samo postaviti pitanje: Da li ste doista sigurni da trošite lijek koji se zove Pre-par?( jer to je ime za tokolitik koji se daje sa svrhom očuvanja trudnoće, a u Vašoj situaciji vjerujem da su Vam liječnici propisali Ergometrin).